Ολυμπιακός: Λογική και συναίσθημα παίζουν... μπουνιές για τον Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Λογική και συναίσθημα παίζουν… μπουνιές για τον Βαλμπουενά | Μεταγραφές

Να μείνει ο Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό ή όχι; Να μια ακόμα σημαντική ερώτηση με δύσκολη απάντηση. Μπορεί να είναι πολύ αγαπημένος σε όλους ο Γάλλος και να έχει προσφέρει πάρα πολλά επί μία 3ετία που φορά και τιμά την ερυθρόλευκη, ωστόσο μιλάμε για business. Μιλάμε για χρήματα και σχεδιασμό ομάδας που πρέπει να επιλέγει προσεκτικά τους παίκτες του ρόστερ της. Παίκτες πάνω στους οποίους να μπορεί να ποντάρει. 

Η δεύτερη… ζωή

Ο Ματιέ έζησε μια δεύτερη (ποδοσφαιρική) ζωή αυτή την 3ετία στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2018/19 που ήταν στην Τουρκία και τη Φενέρ τα λεπτά συμμετοχής του ήταν 1.772 στα οποία έβαλε 4 γκολ και έδωσε 8 ασίστ.

Τη σεζόν 2019/20, την πρώτη του με τον Ολυμπιακό, ο χρόνος συμμετοχής του εκτοξεύτηκε στα 2.823 λεπτά και τα γκολ του ήταν ενώ οι ασίστ 23! Ωστόσο ο χρόνος είναι ο μοναδικός ανίκητος. Πέρυσι (2020/21) που οι αντοχές του ήταν μικρότερες τα λεπτά του με τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν 1.961 βάζοντας 2 γκολ και προσφέροντας 8 ασίστ. Και φέτος ο χρόνος του έπεσε κι άλλο, στα 1.463 λεπτά σταμάτησε το… κοντέρ του ενώ τα γκολ ήταν 3 γκολ και 8 οι ασίστ. 

Στις 28 Σεπτέμβρη ο Βαλμπουενά συμπληρώνει τα 38 του χρόνια. Γι’ αυτό λοιπόν η απόφαση του Ολυμπιακού δείχνει να παίζει… μπουνιές μεταξύ λογικής και συναισθήματος για ευνόητους λόγους.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρτίνς: Απέρριψα καλές προτάσεις για χάρη του Ολυμπιακού.

Η… επιστροφή Ανχιλέρι και ο ανταγωνισμός.

Η θέση… εκκίνησης του Φαντιγκά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News