Ολυμπιακός: Γιατί ο Λαλά μπαίνει στο top3 των άστοχων μεταγραφών της διετίας

Όταν την 1η Φλεβάρη του 2021 ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να δώσει στη Στρασμπούρ 500 χιλ.ευρώ για να κάνει δικό του άμεσα τον Κένι Λαλά που είχε συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα ως το φινάλε της προηγούμενης σεζόν η ικανοποίηση στο μεγάλο λιμάνι ήταν μεγάλη.

Κι αυτό γιατί θεωρούσαν όλοι, με πρώτο τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Φρανσουά Μοντέστο που εισηγήθηκε με θέρμη την απόκτησή του, ότι ο έμπειρος Γάλλος δεξιός μπακ ήταν «λεφτά στην τράπεζα» από πλευράς απόδοσης και θα μπορούσε να διαπρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας. Υπήρχε τέτοια σιγουριά που πέρα από τα χρήματα στην Στρασμπούρ για την άμεση αγορά του δόθηκε και συμβόλαιο που παραπέμπει σε… εξτρέμ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καθαρά του χρήματα τελικά είναι 900 χιλ.ευρώ και όχι 700 ή 800 που αρχικά είχε γραφτεί!

Με μπόνους εκατομμύριο!

Με τα μπόνους δηλαδή ο Λαλά αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το εκατομμύριο! Μετά τον πρώτο 1,5 χρόνο του 2,5+1 συμβολαίου που υπέγραψε ο Κένι, οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι απείχε πολύ απ’ αυτό που ήλπιζαν και ονειρεύονταν ν’ αποδειχθεί.

Δεν του ταιριάζει ο Ολυμπιακός; Δεν του ταιριάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν προσαρμόστηκε γενικώς στην Ελλάδα; Υπάρχει κάτι άλλο; Μόνο εκείνος ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι ο 31χρονος (τα κλείνει τον Οκτώβρη), πια, παίκτης έχει βαλθεί να… κερδίσει τον τίτλο της πιο αποτυχημένης μεταγραφής των τελευταίων δύο ετών. Σας φαίνεται υπερβολικό;

Αν ζυγίσουμε τα δεδομένα μπορεί να μην είναι και τόσο. Ο Λαλά αποκτήθηκε για σιγουριά αφού στα 29 του δεν μπορούσε να ποντάρει κανείς σε μεταπωλητική αξία. Διεθνής φυσικά δεν είναι, άρα ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πόνταρε στη σιγουριά που ήλπιζε να του δώσει αμυντικά ο Λαλά και φυσικά σε ασίστ αφού είχε τη φήμη του σπουδαίου δημιουργικά μπακ που παρέπεμπε σε εξτρέμ. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, αγωνιζόμενος σε μικρομεσαίες ομάδες (έχει παίξει τρεις σεζόν στη β’ Γαλλίας) που μάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού και δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό (σ.σ.: το πρώτο του πρωτάθλημα το πήρε με τον Ολυμπιακό και είχε μόνο ένα λιγκ καπ στην καριέρα του ως τρόπαιο) ο Λαλά «ψήλωνε» αγωνιστικά ενώ προφανώς δεν ήταν κάτι σπουδαίο. 

Ούτε ασίστ ούτε αμυντική σταθερότητα

Εν τέλει ο πρωταθλητής έδωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο σε παίκτη που δεν είναι διεθνής και δεν έχει μεταπωλητική αξία και 1,5 χρόνο μετά ούτε ασίστ έχει (σ.σ.: σε 38 ματς φέτος έχει 2 ασίστ…) και στην άμυνα στα περισσότερα ματς είναι κίνδυνος-θάνατος για την ερυθρόλευκη εστία.

Κάπως έτσι λοιπόν πλέον μοιάζει σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να χωρίσει τους δρόμους του με τον «αναιμικό» μπακ παρότι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο. Τυχαίο ή όχι, την Τετάρτη (27/4) γαλλικό δημοσίευμα έκανε λόγο για ενδιαφέρον γαλλικών ομάδων που έχουν στα υπόψιν τους τον Κένι εν όψει του καλοκαιριού.

Αν υπάρξει και πρόταση μοιάζει βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα πει άμεσα ένα μεγάλο ναι που θα βολέψει και τις δύο πλευρές

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρπετόπουλος: Δύσκολο να δούμε και του χρόνου καλό ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα και η επόμενη σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News