Ολυμπιακός: Γιατί η επόμενη σεζόν στην Ευρώπη είναι πρόκληση και ευκαιρία

Μπορεί ακόμα να μην έχει τελειώσει γενικώς η σεζόν του Ολυμπιακού για φέτος, ωστόσο ευρωπαϊκά σταμάτησε «πάνω» στην Αταλάντα στο UEFA Europa League. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν για την υπέρβαση αλλά τελικά λύγισαν στην ανωτερότητα των Ιταλών.

Πλέον οι Πειραιώτες αρχίζουν, σιγά σιγά, να σκέφτονται την επόμενη απόπειρα υπέρβασης. Μια απόπειρα που θα είναι εξίσου δύσκολη, ίσως και περισσότερο δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως η σεζόν 2022/23 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συνιστά πρόκληση και ευκαιρία για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Ξεχνάει τον… Χάσι

Την ερχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω τη σεζόν που άρχισε με προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι. Το μόνο κέρδος στο ranking ήταν η πρόκριση επί Παρτιζάν και Ριέκα που έφερε τους ερυθρόλευκους στους ομίλους του Champions League όπου απέσπασαν μόνο μία ισοπαλία, κόντρα στη Μπαρτσελόνα εντός έδρας. Έτσι εκείνη τη σεζόν η συγκομιδή ήταν 5.000 βαθμοί. Δεν είναι λίγοι αλλά δεν είναι και πολλοί σε αυτά που μας έχει συνηθίσει με τη συνέπειά του ο Ολυμπιακός.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν θα… κουβαλήσει για τελευταία φορά στις κληρώσεις αυτό το «τάλιρο» της σεζόν 2017/18 και ύστερα θα το… ξεφορτωθεί. Θα αντικατασταθεί απ’ αυτά που θα κάνει στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν, 2022/23. Στο χέρι του Ολυμπιακού λοιπόν είναι να κάνει καλή πορεία και να βάλει στο σακούλι περισσότερους από 5.000 πόντους με συνέπεια να ανέβει θέσεις στο club ranking της UEFA όπου τώρα είναι στο Νο39.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ο Μαρινάκης γκρέμισε πρώτη φορά το αεροδρόμιο.

Το μεγαλύτερό του λάθος θα είναι να κάνει… έκπτωση στα ευρωπαϊκά του όνειρα

Υβ Τριαντάφυλλος: Έγινε μέχρι… ρυμουλκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News