Ολυμπιακός: Το μεγαλύτερο λάθος αν κάνει έκπτωση στα ευρωπαϊκά του όνειρα

Μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης υπήρχαν, δυστυχώς, ουκ ολίγοι οπαδοί του Ολυμπιακού που υποστήριζαν ότι η ομάδα τους θα έπρεπε να… στοχεύσει στη συμμετοχή στο Conference League. Κι αυτό για να ελπίζει ότι μπορεί να πάει πιο μακριά στην Ευρώπη αφού δεν θα έχει τον υψηλό ανταγωνισμό που υπάρχει στο Europa League και ακόμα περισσότερο στο Champions League και μοιάζει υψηλός για τα «κυβικά» των ελληνικών ομάδων.

Το μεγαλύτερο λάθος του Ολυμπιακού

Νομίζω πως αυτό ακριβώς θα ήταν και το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Να αρχίσει να βάζει πιο χαμηλά τον πήχη για να αυξάνει τις πιθανότητές του να τον πέρασει. Σοβαρά τώρα; Είναι αυτή λογική για τον Ολυμπιακό; Δεν… μικραίνει την ομάδα ένα τέτοιο σκεπτικό; Τι νόημα έχει (μεταφορικά, μην παρεξηγηθώ, συμπάσχω με τους ανθρώπους που έχουν κυριολεκτικά προβλήματα όρασης) στους… τυφλούς να βασιλεύσει ένας… μονόφθαλμος;

Μην κατεβάσει τον πήχη

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κατεβάζει τον πήχη αλλά να τον ανεβάζει. Να στοχεύει στα… αστέρια ώστε ακόμα κι αν δεν φτάσει εκεί να βρεθεί κάπου ανάμεσα στο… φεγγάρι. Ναι, ξέρω, μοιάζουν και λίγο γλυκανάλατες κλισεδούρες αυτές. Όμως πως μπορεί να δεχτεί κανείς ότι ο οπαδός μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός λέει: πάμε στο… υπόγειο ώστε το κεφάλι μας να βρίσκει το ταβάνι και να αισθανόμαστε ψηλοί;

Η αρχή της συρρίκνωσης

Για τον ΠΑΟΚ μπορεί μια τέτοια λογική να είναι ανεκτή ή νορμάλ. Για τον Ολυμπιακό που αποτελεί, με διαφορά, την πιο συνεπή ελληνική ομάδα και μία από τις πιο συνεπείς της Ευρώπης η λογική του «πάω στο Conference για να ελπίζω ότι θα φτάσω μακριά» δεν είναι απλά λάθος, είναι και επικίνδυνη. Είναι η αρχή της αγωνιστικής και όχι μόνο… συρρίκνωσης του κλαμπ.
Για να μην το κουράσω περισσότερο, είναι προτιμότερο να… σπάσει 100 φορές τα μούτρα του στο Champions League ή έστω το Europa League ο Ολυμπιακός, παρά να «καταδεχθεί» να παίξει, εσκεμμένα στο Conference League για να αισθανθεί… καμπόσος, ότι ψήλωσε, φτάνοντας στους 16 ή τους 8.

ΥΓ: Απαραίτητη διευκρίνιση: μπορεί να τα φέρει η μοίρα ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει στο Conference. Προφανώς και θα πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να χαρεί αν π.χ. φτάσει στα προημιτελικά, τα ημιτελικά ή τον τελικό. Όμως αυτό που λέω είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να στοχεύει εκεί, να είναι επιλογή του, αλλά να ξεκινάει προσπαθώντας να είναι παρών στις κορυφαίες διοργανώσεις, όχι σ’ αυτή που δημιουργήθηκε για να… χωρέσουν στην Ευρώπη περισσότερες ομάδες.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υβ Τριαντάφυλλος: Έγινε μέχρι… ρυμουλκό…

Άλμπερτ Ριέρα: Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης «γκρέμισε» πρώτη φορά το αεροδρόμιο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News