Ολυμπιακός: Είναι ο Ρόνι Λόπες ο πιο αδικημένος;

Ολυμπιακός: Είναι ο Ρόνι Λόπες ο πιο αδικημένος τη φετινή σεζόν στους πρωταθλητές Ελλάδας της Super League;

Ο Ρόνι Λόπες έβαλε ένα από τα γκολ της σεζόν, αν όχι ΤΟ γκολ της σεζόν, στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική των play off της Super League χαρίζοντας τη νίκη με 3-2 στους πρωταθλητές και τα social media γέμισαν με ποσταρίσματα απόψεις σημαντικής μερίδας ανθρώπων με, λίγο-πολύ, το ίδιο νόημα: ο παίκτης είναι αδικημένος από τον Πέδρο Μαρτίνς. Αλήθεια, ισχύει αυτό; Έχει αδικήσει τον Βραζιλιανοπορτογάλο εξτρέμ ο κόουτς των Πειραιωτών; 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτη γκολάρα του Ρόνι Λόπες.

Η απάντηση είναι σαφής και χρειάζεται μια απλή καταγραφή των γεγονότων για να δοθεί: όχι. Αν υπάρχει κάποιος που έχει αδικήσει τον Ρόνι Λόπες αυτός είναι ο… εαυτός του και μόνο. Ο Μαρτίνς ήθελε πολύ από προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους τον συγκεκριμένο εξτρέμ, άρα όταν τον απέκτησε το τελευταίο που θα ήθελε να κάνει ήταν να μην τον βάζει αφού εκτιμά πολύ το ταλέντο του και γι’ αυτό εξάλλου επέμεινε παρότι επρόκειτο για έναν ακριβό δανεισμό από τη Σεβίλλη.

Ήρθε αργά, ήρθε με κιλά

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Ρόνι Λόπες αποκτήθηκε σχετικά αργά, στις 17 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί και όταν έφτασε στο Ρέντη διαπίστωσαν όλοι ότι είχε δουλέψει ελάχιστα με τη Σεβίλλη και γι’ αυτό είχε παραπανίσια κιλά και η φυσική του κατάσταση ήταν κακή. Μετά από ένα μήνα και βάλε σκληρής δουλειάς που έκανε όντως ο Λόπες χάνοντας το περιττό λίπος και αποκτώντας σωστή φυσική κατάσταση, ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να τον χρησιμοποιεί ως βασικό. 

Έξι σερί ματς βασικός αλλά… 

Το έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στις 12/9 αλλά ήταν απογοητευτικός και τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Εκεί κατάλαβε ο Μαρτίνς ότι ακόμα ο Λόπες θέλει χρόνο με την ομάδα. Του έδωσε λίγο χρόνο ως αλλαγή κόντρα σε Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης και βασικό τον είδαμε ξανά κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 30/10. Κι εκεί δεν ήταν καλός και έγινε αλλαγή στο 55′. Τελικά ο Μαρτίνς έδωσε ματς στη σειρά στον Ρόνι Λόπες όταν εκείνος έδειξε να είναι στη σωστή κατάσταση. Από τις 28/22 και το ματς του Βόλου μέχρι και τις 16/1 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Βραζιλιανοπορτογάλος εξτρέμ είχε συνολικά έξι ματς στη σειρά ως βασικός με μοναδική διακοπή το 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη όπου έμεινε εκτός αποστολής λόγω covid-19.

Μόνο με ΟΦΗ στην Κρήτη…

Σε όλα τα άλλα έπαιξε από 60 έως 90 λεπτά και πραγματικά εξαιρετικός ήταν μόνο σε ένα, στη νίκη με 3-2 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στις 4 Δεκέμβρη. Στη Λεωφόρο, κατά πως φάνηκε, ο Μαρτίνς απογοητεύτηκε πολύ αφού η ομάδα είχε πάει μισή λόγω τραυματισμών και Κόπα Άφρικα και ήθελε να δει κάτι από τον Λόπες αλλά δεν κατάφερε να βοηθησει και ύστερα ήταν μόνιμα εκτός αποστολής. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι μπορεί να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλητής στην Τούμπα.

Σόμογλου: Παράνοια και γκολάρα από τον «αόρατο» Λόπες.

Γρομητσάρης: Θρύλος α’ ημίχρονο, αυτόχειρας β’ ημίχρονο, Λόπες τελικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News