Ολυμπιακός: Η απόλυτη παράνοια και... νέκταρ τίτλου από τον «αόρατο» Λόπες!

Ολυμπιακός: Η απόλυτη παράνοια και… νέκταρ τίτλου από τον «αόρατο» Λόπες! Απίστευτο 3-2 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και αγκαλιά με το 47ο πρωτάθλημα

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει την απίθανη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα (3-2) με γκολάρα του «εξαφανισμένου» Ρόνι Λόπες. 

Δεν χρειαζόταν να έρθει το θρίλερ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν και ιδιαίτερα μέσα στο 2022.

Απλά όταν πλέον έχεις φτάσει στο σημείο να μην μπορείς να «καθαρίσεις» παιχνίδι ακόμη κι όταν προηγείσαι με 2-0 μέσα στο γήπεδό σου απέναντι σε μια ομάδα που δεν διεκδικεί καν ευρωπαϊκό εισιτήριο και παίζει απλά «για τη χαρά του παιχνιδιού», τότε οφείλεις να τρέξεις άμεσα στον… γιατρό για εξέταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ

‘Ενα απίθανο buzzer beater, που όμως δεν αποτελεί φάρμακο για τα προβλήματα του Ολυμπιακού

Προφανώς και η ασύλληπτη γκολάρα του Ρόνι Λόπες… άνοιξε σαμπάνιες στον Πειραιά για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος, προφανώς και η νίκη με buzzer beater άλλαξε άρδην το κλίμα στις εξέδρες που «έβραζαν» βλέποντας τους Ηπειρώτες να επιστρέφουν από το 2-0 των Πειραιωτών, και όχι μόνο να ισοφαρίζουν, αλλά να απειλούν με «διπλό» μέσα στο Φάληρο. 

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται επειγόντως φάρμακο, όχι για να ολοκληρώσει πρωταθλητής τη σεζόν (κούτσα κούτσα το συγκεκριμένο δεδομένο δεν αλλάζει) αλλά γιατί πρέπει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να υποβληθεί σε ενδελεχή ακτινολογικό έλεγχο για να διαπιστώσει τι δεν έχει πάει καλά εδώ και μήνες.

Επουδενί δεν πρέπει η γκολάρα του Πορτογάλου να… σηκώσει το χαλάκι και να στείλει από κάτω τη σκόνη της προβληματικής αγωνιστικής εικόνας των «ερυθρόλευκων». Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι συνέπειες για τον Ολυμπιακό θα είναι καταστροφικές. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί. Άλλωστε και ο Κώστας Καραπαπάς υπογράμμισε μεσοβδόμαδα ότι η απόφαση για ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι έχει ήδη ληφθεί. 

Αν μη τι άλλο πάντως οι θεοί του ποδοσφαίρου είχαν κέφια στο Καραϊσκάκη. Το λες και… παρανοϊκό να σφραγίζει ουσιαστικά τον τίτλο ο Ολυμπιακός με μυθική γκολάρα ενός εκ των παικτών που συγκαταλέγεται στις μεγάλες απογοητεύσεις της χρονιάς! Γιατί ο «χρυσός» σκόρερ με το βαρύ βιογραφικό ουσιαστικά ήταν… αόρατος κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-2

Ο Ολυμπιακός καλείται να κλείσει τη χρονιά όπως αρμόζει σε έναν πρωταθλητή που κατακτά τον τίτλο δια περιπάτου

Σε κάθε περίπτωση η έστω και… αγχωτική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές κινδύνευαν να πορευτούν στη φιέστα για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού και 47ου πρωταθλήματος την ιστορία τους βυθισμένοι σε κλίμα αφόρητης εσωστρέφειας, μουρμούρας και γκρίνιας που δεν ήθελε πολύ να ξεφύγει εκτός ελέγχου. 

Όχι ότι ο «κεραυνός» του Λόπες λύνει όλα τα προβλήματα. Απλά δίνει περισσότερη ηρεμία στον Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του προκειμένου να ετοιμαστούν καλύτερα για τα εναπομείναντα ντέρμπι, αρχής γενομένης από την επίσκεψη της Τετάρτης στην Τούμπα για το εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. 

Ναι, το γκολ του Ρόνι Λόπες προστατεύει την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να κλείσει τη χρονιά ο Ολυμπιακός όπως αρμόζει σε έναν πρωταθλητή που κερδίζει δια περιπάτου το πρωτάθλημα της χώρας του ισοπεδώνοντας τον εγχώριο ανταγωνισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται νίκες στα ντέρμπι που έρχονται και πρέπει κάποια στιγμή να εμφανίσουν στοιχειωδώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Όσο και όπως μπορούν! Κι απ’ το καλοκαίρι πατούν το κουμπί του restart! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News