Ολυμπιακός: Θρύλος α’ ημίχρονο, αυτόχειρας β’ ημίχρονο, Λόπες τελικό

Ολυμπιακός: Θρύλος α’ ημίχρονο, αυτόχειρας β’ ημίχρονο, Λόπες τελικό στο ματς των πρωταθλητών με τον ΠΑΣ Γιάνινα για την 6η αγωνιστική της Super League

Επί 45 λεπτά, τα πρώτα του αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο Ολυμπιακός θύμιζε τον καλό εαυτό του.

Είχε βάλει δύο γκολ μετά από καιρό, για την ακρίβεια μετά τις 13 Μάρτη και το ματς με τον Άρη το οποίο ήταν η αμέσως προηγούμενη νίκη του (!), με συνέπεια να προηγηθεί 2-0. Είχε 12 τελικές και αρκετές ακόμα φάσεις που «γεννούσαν» προϋποθέσεις για περισσότερες. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν για τους πρωταθλητές μετά από καιρό. 

Δε λύνονται όλα αμέσως

Όμως ήρθε το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 2-1 με τον Περέα και θύμισε σε όλους ότι δεν μπορούσαν να λυθούν τα αγωνιστικά ζητήματα των πρωταθλητών τόσο εύκολα και όχι σ’ αυτό το τάιμινγκ, δηλαδή μεσούσης της περιόδου. Πέρα από το τι θύμισε αυτό το γκολ, «γέννησε» και την αμφιβολία στην ούτως ή άλλως περίεργη και εύθραυστη ψυχολογία των ερυθρολεύκων μετά τα τελευταία ματς όπου αδυνατούσαν να κερδίσουν. 

Σαν… ταινία που παίζει ξανά

Κάπως έτσι, στο β’ ημίχρονο, άρχισαν να περνούν μπροστά από τα μάτια όλων σαν… ταινία τα γνωστά αγωνιστικά ζητήματα για τα οποία γίνεται κουβέντα. Η δημιουργία του α’ ημιχρόνου περιορίστηκε και οι επιπολαιότητες στην αμυντική λειτουργία αυξήθηκαν. Κι αφού αρχικά (63′) έσωσε ο Βατσλίκ σε τετ-α-τετ με τον Γκαρντάβσκι, έγινε το 2-2 στο 80′ με τον Σνάιντερ. Κι αν στη φάση του 2-1 έγινε μια ωραία ανάπτυξη από πλευράς ΠΑΣ, στην ισοφάριση μιλάμε για μια σέντρα από αριστερά που δεν έπρεπε να βγει ποτέ κι αφού εν τέλει επετράπη να βγει, έπρεπε να «καθαριστεί» πριν φτάσει η μπάλα στο β’ δοκάρι. Αλλά, είπαμε, περνούσαν στο β’ ημίχρονο σαν σε ταινία τα αγωνιστικά θέματα για τα οποία γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό. 

Πρωταθλητής γίνεσαι όταν…

Ωστόσο πρωταθλητής γίνεται κάποιος επειδή έχει στην ομάδα του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχει ποιότητα στο ρόστερ, αρκετή απ’ αυτή που θα υπάρχει και στον πάγκο, ακόμα και εκτός αποστολής. Έχει και χαρακτήρα. Έχει και πείσμα και προσωπικότητα. Ποιότητα, χαρακτήρα, προσωπικότητα προφανώς έχει ο Ρόνι Λόπες που έβαλε ένα (αν όχι ΤΟ) από τα γκολ της χρονιάς στις καθυστερήσεις λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό. 

Είναι και ψυχολογικό πια

Μετά και απ’ αυτό το «τρελό» ματς, αίσθησή μου είναι ότι τα αγωνιστικά ζητήματα του Ολυμπιακού μεγεθύνει τον τελευταίο καιρό η κακή του ψυχολογία. Από την ώρα που μείωσε ο ΠΑΣ ήταν ολοφάνερο ότι είχε αλλάξει εντυπωσιακά η ψυχική ισορροπία της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη δημιουργική τους φαντασία και παράλληλα τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα. Και ο ΠΑΣ κάνοντας απλά πράγματα δημιουργούσε προϋποθέσεις απειλή και σημαντικές τελικές όπως το τετ-α-τετ του 63′. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόμογλου: Παράνοια και… νέκταρ από τον «αόρατο».

Δείτε την απίστευτη γκολάρα του Ρόνι Λόπες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News