Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Το ματς της χρονιάς για τρεις λόγους!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Το ματς της χρονιάς για τρεις λόγους! Γιατί είναι εξαιρετικά κρίσιμος ο ημιτελικός Κυπέλλου για τους πρωταθλητές

Μέχρι και πριν από περίπου δύο μήνες για τους περισσότερους στο Ρέντη το Κύπελλο Ελλάδας αποτελούσε έναν… βραχνά και ένα βαρίδι εν όψει και της νέας σεζόν για τους πρωταθλητές παρά έναν σοβαρό στόχο που πρέπει να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός.

Πλέον η κατάσταση είναι διαφορετική αφού είναι και σημαντική η πιθανότητα, τελικά, οι ερυθρόλευκοι να γλιτώσουν ένα γύρο στα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League και να καταφέρουν να ξεκουραστούν επαρκώς ακόμα κι αν φτάσουν τελικά στον τελικό της δεύτερης εγχώριας διοργάνωσης.

Από… βαρίδι, σημαντικός στόχος!

Γι’ αυτό λοιπόν, πια, φτάνουμε σχεδόν στο άλλο… άκρο. Δηλαδή από το ματς-βαρίδι στο ματς που μοιάζει αυτή τη στιγμή με ματς της χρονιάς. Προφανώς δεν είναι το ματς της χρονιάς συνολικά, αυτή τη στιγμή ωστόσο μοιάζει. Με έναν τίτλο Super League να είναι ουσιαστικά στην αγκαλιά των Πειραιωτών και το κεφάλαιο της Ευρώπης να έκλεισε στη διπλή αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα, για τον Ολυμπιακό το κύπελλο είναι ο μόνος ανοιχτός στόχος εξού και το: ματς της χρονιάς. Να γίνουμε πιο σαφείς για να μην παρεξηγηθούμε; 

1) Εξασφαλίζει πιο ήρεμο και γιορτινό φινάλε της σεζόν μια πρόκριση επί του ΠΑΟΚ που είναι ο αντίπαλος με τον οποίο έχει κοντραριστεί περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια ο πάντα κυρίαρχος βέβαια Ολυμπιακός. Το ζήτησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το ζήτησε και η Θύρα 7 με ποστάρισμά της, το θέλουν όλοι να προκριθεί η ομάδα και να πάει στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρει το τρόπαιο. Με ενδεχόμενη κατάκτηση του νταμπλ η χρονιά θα είναι πολύ γλυκιά.

2) Το αναφέραμε ήδη, ας το υπογραμμίσουμε. Πέρα από το πρώτο σκέλος, δηλαδή μια νίκη και πρόκριση επί του ΠΑΟΚ που πάντα έχει τη γλύκα της, υπάρχει και ο στόχος που έχει την αξία του. Το κύπελλο και κατ’ επέκταση η κατάκτηση του νταμπλ. Σε μια σεζόν που έχει γίνει πολύς λόγος για το ποδόσφαιρο που αποδίδουν οι Πειραιώτες, θα είναι μια έξοχη τελευταία εικόνα και εντύπωση η κατάκτηση και του κυπέλλου μετά το πρωτάθλημα που θα επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Ολυμπιακού και τη χαώδη διαφορά των υπολοίπων. Γιατί αν ο Ολυμπιακός κατακτά νταμπλ… περπατώντας, τότε όντως τον χωρίζει ένα… χάος με τους άλλους. 

3) Ο παράγοντας Λουτσέσκου από μόνος του είναι μια σημαντική παράμετρος της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος συνηθίζει να κάνει δηλώσεις που… προκαλούν. Προκαλούν τον οργανισμό Ολυμπιακός και τον κόσμο του. Τις τελευταίες εβδομάδες επανέλαβε ξανά και ξανά το περί «συστήματος που ευνοεί τον Ολυμπιακό». Προφανώς είναι ένα mind game, απ’ αυτά που του αρέσουν, και στην πραγματικότητα ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει κάτι που ευνοεί τους Πειραιώτες εντός συνόρων. Ο πρώτος με διαφορά έχει τα λιγότερα υπέρ του πέναλτι ενώ εις βάρος του δίνονται πολλά πράγματα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ο Λουτσέσκου ήταν ο προπονητής που πήρε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ πριν από τρία χρόνια στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς και επέστρεψε με άπαντες στον δικέφαλο να δηλώνουν ότι μ’ εκείνον η ομάδα θα κατακτήσει και πάλι πρωτάθλημα και θα κυριαρχήσει. Αν κάνει νταμπλ ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του Ρουμάνου στον ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη (και) επικοινωνιακή επιτυχία.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόκκινη Πολιτεία στον Πειραιά.

Ποιός διαιτητής διευθύνει τη ρεβάνς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Πως οι Πειραιώτες έφεραν τον «Northman» Μέλμπεργκ από τη Γιουβέντους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News