Ολυμπιακός: Πώς οι Πειραιώτες έφεραν τον «Northman» Μέλμπεργκ από τη Γιουβέντους

Είναι καλοκαίρι του 2009. Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν στόπερ-ηγέτη για να αντικαταστήσει τον Παρασκευά Άντζα ο οποίος είχε σοκάρει άπαντες με την αιφνιδιαστική απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια σε ηλικία 31 ετών κι ενώ ήταν εμφανές ότι είχε αρκετά ποιοτικά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του. Οι μάνατζερ προτείνουν διαρκώς παίκτες, οι αρμόδιοι των Πειραιωτών ψάχνουν παντού για έναν που θα έκανε τη διαφορά και θα πλαισίωνε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

«Η Γιούβε δίνει Μέλμπεργκ»

Και ξαφνικά από την Ιταλία έρχεται η πρόταση / πληροφορία σχετικά με μια περίπτωση που έμοιαζε πολύ καλή για να είναι αληθινή. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ, αν και έχει ακόμα συμβόλαιο με τη Γιουβέντους και την προηγούμενη σεζόν (2008/09) ήταν βασικότατος, προτίθεται να αποχωρήσει με τη σύμφωνη γνώμη της Μεγάλης Κυρίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τι στην ευχή; Για ποιό λόγο; Μπορεί όντως να αποκτηθεί ο 31χρονος, τότε, Σουηδός; Εν τέλει απαντήθηκαν από την ιστορία όλες οι απορίες.

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία και με τον παίκτη και με τη Γιουβέντους. Ο Μέλμπεργκ υπέγραψε 3ετές με 2 εκατ.ευρώ καθαρά για κάθε σεζόν. Η ιταλική ομάδα έβαλε στο ταμείο της 2,5 εκατ.ευρώ για να τον παραχωρήσει. Εν τέλει, γιατί είχε φύγει ο Όλοφ από τη Γιούβε κι ενώ ήταν βασικός;

Όταν ο Όλοφ (μου) εξήγησε γιατί ήρθε

Την απάντηση μου την είχε δώσει ο ίδιος σε συνέντευξη που μου παραχώρησε στο περιθώριο της καλοκαιρινής προετοιμασίας την οποία παρακολουθούσα από κοντά ως απεσταλμένος. «Έφυγα γιατί μου είπαν ευθέως από τη Γιουβέντους ότι ο χρόνος μου τη νέα σεζόν θα ήταν πολύ περιορισμένος γιατί θα έπρεπε να παίζει πάντα βασικός ο Κιελίνι και δίπλα του να υπάρχουν άλλοι Ιταλοί στόπερ. Στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχουν προτεραιότητα οι Ιταλοί αμυντικοί κι εγώ δεν ήθελα να μείνω κάπου όπου δεν θα είχα βασικό ρόλο», μου εξήγησε ο Σουηδός που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους στόπερ της ιστορίας, όχι μόνο του Ολυμπιακού, γενικώς που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο υψηλόσωμος Σουηδός αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι έχοντας αγωνιστεί σε 106 ματς και σκοράροντας 9 γκολ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που πονάει ο Φορτούνης και δύσκολα θα παίξει με ΠΑΟΚ.

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης της νέας σεζόν, τι περιμένει τον Ολυμπιακό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News