Ολυμπιακός Μεταγραφές: Η αλήθεια για Σόλομον, ο Τσινγκάνκοφ και η απολογία που δεν χρωστάει ο Ολυμπιακός…

Λένε κάποιοι ότι τα social media έχουν τρελάνει (χρησιμοποιούνται και πιο αιχμηρές λέξεις αλλά τέλος πάντων) τον κόσμο που αισθάνεται την ανάγκη να πει τη γνώμη του για -κυριολεκτικά- τα πάντα ασχέτως του αν έχει γνώση για το εκάστοτε «αντικείμενο» για το οποίο συζητάει στα ιντερνετικά αυτά καφενεία. Συμφωνώ με τα περί τρέλας, δε συμφωνώ ότι ευθύνονται τα social media γι’ αυτό. Νομίζω ανέκαθεν ήμασταν έτσι, απλά τώρα εκτιθέμεθα περισσότερο και με μεγαλύτερη ευκολία σε τεράστιες μάζες.

Π.χ. ένας άνθρωπος που τη δεκαετία του ’80 ή του ’90 είχε 10-15 φίλους γνωστούς στον κοινωνικό του περίγυρο, ξαφνικά έχει 5.000 «φίλους» στο facebook και μπορεί να κάνει και 2ο και 3ο προφίλ για να χωρέσει και τους άλλους «φίλους». Και με το 99% αυτών των «φίλων» δεν έχει συναναστραφεί ποτέ από κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπορεί να έρθει τώρα ή μόνο μετά ο Σκάρπα;

Μα καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σε έπιασε τώρα και τα λες αυτά; Αυτό που με έπιασε είναι ότι κάθε φορά ένας σωρός άνθρωποι βάζουν άλλους ανθρώπους ή μια ομάδα στο κατηγορητήριο δίχως να έχουν το πλήρες background ενός θέματος ώστε να γνωρίζουν αν μπορούν ή πρέπει να το κάνουν. 

Να έρθω στο θέμα; Ας έρθω. Τα τελευταία 24ωρα «ανέβηκε» / έπαιξε στα ΜΜΕ περισσότερο το όνομα του 23χρονου Ισραηλινού εξτρέμ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μανόρ Σόλομον, ως υποψήφιου μεταγραφικού στόχου των πρωταθλητών Ελλάδας. Και αυτά τα 24ωρα είναι που φαίνεται να καταλήγει ο παίκτης στη Φούλαμ. Η τελευταία είδηση προκάλεσε ειρωνικά σχόλια αλλά και σχόλια θυμού από ανθρώπους που δηλώνουν Ολυμπιακοί γιατί, υποτίθεται, η αγαπημένη τους ομάδας τους κοροϊδεύει. 

Αν γνώριζαν την αλήθεια ωστόσο το τελευταίο που θα έκαναν ήταν να τα βάλουν με τον Ολυμπιακό ο οποίος βεβαίως ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπε ή διέρρευσε ότι ασχολείται με τον συγκεκριμένο παίκτη. Ποιά είναι η αλήθεια; Το όνομά του Μανόρ Σόλομον συζητήθηκε όντως στους πρωταθλητές πριν από ένα ολόκληρο μήνα (σ.σ.: στις 12 Ιούνη στη SportDay αναφερθήκαμε στον Σόλομον). Με αφορμή και το φιλικό φιλανθρωπικού μεταξύ των δύο ομάδων και την κατάσταση στην Ουκρανία λόγω του πολέμου ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να ρίξει μια ματιά στο γεμάτο ποιότητα ρόστερ της Σαχτάρ.

Ωστόσο ο παίκτης που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι κορυφαίου επιπέδου ήταν λογικό να μη δει με θετικό μάτι την προοπτική της Ελλάδας αφού είχε ήδη έντονο φλερτ από αγγλικές και ισπανικές ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι δεν τον ξέχασαν, παρακολουθούσαν διακριτικά σε περίπτωση που έμενε… ξεκρέμαστος, αλλά γνώριζαν ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους. 

Οι ματιές και στη Ντιναμό Κιέβου

Ταυτόχρονα άρχισαν να ρίχνουν… κλεφτές ματιές και σε άλλες ομάδες της Ουκρανίας με πρώτη τη Ντιναμό Κιέβου η οποία επίσης έχει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ της. Ένας από τους παίκτες που έκανε… κλικ, όπως ο Σόλομον, είναι 24χρονος Ουκρανός εξτρέμ που έχει γεννηθεί στο Ισραήλ, Βίκτορ Τσιγκάνκοφ. Το όνομά του υπάρχει στη SportDay και σήμερα (5/7) αλλά και σε ρεπορτάζ του προηγουμενου τριημέρου. 

Όπως και ο Σόλομον ωστόσο, ο Τσινγκάνκοφ είναι τόσο ποιοτικός και ανερχόμενος που έχει ήδη ενοχλήσεις / ενδιαφέρον από σπουδαίες ομάδες σε κορυφαία πρωταθλήματα. Τι ομάδες; Στα αγγλικά ΜΜΕ υπήρξαν πρόσφατα ρεπορτάζ ότι τον έχει ψηλά στη λίστα της η αγαπημένη του Λίβερπουλ! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν περί τίνος πρόκειται. 

Πέρυσι ήταν ο Σουλεμάνα των 15 εκατ.!

Ο Ολυμπιακός ωστόσο, και δεν πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό, καλά έκανε και θα ξανακάνει, να στοχεύσει / φλερτάρει με άλλους Σόλομον και άλλους Τσινγκάνκοφ. Γιατί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, σε τέτοιους παίκτες πρέπει να στρέφει την προσοχή του. Ποιοτικούς, φιλόδοξους, εξελίξιμους με παρόν και μέλλον. Έπαινο αξίζει ο πρωταθλητής γι’ αυτό αφού γνωρίζει εκ των προτέρων πως όταν ρωτάει τέτοιας ηλικίας και κλάσης παίκτες αν ενδιαφέρονται, σε περίπτωση που του πουν ναι θα κληθεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να θυμίσω επίσης ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε στοχεύσει σε ανάλογης κλάσης και προοπτικής παίκτες στη Σκανδιναβία με Νο1 επιλογή του τον 20χρονο Γκανέζο Καμαλντίν Σουλεμάνα ο οποίος πουλήθηκε 15 εκατ. ευρώ (!) από τη Νόρτζελαντ στη Ρεν. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ομάδες που θέλουν τον Τικίνιο

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News