Ολυμπιακός: Κι όμως είναι στο +1 η ομάδα του Μαρτίνς

Με τη νίκη στο Βόλο για την 24η αγωνιστική της Super League χάρη στο γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς δεν αύξησε απλά τη διαφορά του από τον 2ο ΠΑΟΚ στο +11β. αλλά ξεπέρασε βαθμολογικά και τον περυσινό αντίστοιχο εαυτό του. Τότε στα πρώτα 23 ματς της κανονικής περιόδου είχε 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, φέτος στα πρώτα 23 (σ.σ.: έχει αναβληθεί το ματς με τον Αστέρα γι’ αυτό την 24η αγωνιστική έχει 23 ματς) έχει 5 ισοπαλίες. Δηλαδή είναι στο +1β.από πέρυσι.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Μπορεί να μην παράγει ή να μη σκοράρει περισσότερο φέτος και αρκετός κόσμος να μουρμουράει αλλά, αν μη τι άλλο, στον τομέα της αποτελεσματικότητας είναι πια ελάχιστα καλύτερος κι αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Μιλάμε για μία σεζόν στην οποία χτυπήθηκε πολύ δύο φορές από covid-19 ενώ έχασε αρκετούς σημαντικούς παίκτες για περίπου από ένα μήνα λόγω Κόπα Άφρικα. Και φυσικά βασικά στελέχη του έχουν μεγαλώσει κατά ένα χρόνο. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανήκει σ’ αυτούς αλλά κατά πως φαίνεται αντέχει ακόμα για ποιοτικά ημίωρα στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο 37χρονος έχει συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια με τον Ελ Αραμπί ωστόσο στο Βόλο άλλαξαν οι ρόλοι. Ο Μαροκινός έστρωσε τη μπάλα και ο Γάλλος εκτέλεσε μη επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να γκελάρει. Την περίμενε με… λαχτάρα αρκετός κόσμος ενδεχόμενη γκέλα των ερυθρόλευκων αλλά η ομάδα του Μαρτίνς δεν τους έκανε τη χάρη.

Ο Ολυμπιακός αισθάνεται πρωταθλητής

Ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε σημαντικά αναμενόμενο ροτέισον ελέω Αταλάντα και δεν είναι τυχαίο ότι στις δηλώσεις του με τη λήξη του ματς υπογράμμισε την κόπωση των παικτών του και «χρέωσε» την επιτυχία μόνο σ’ αυτούς και όχι τον εαυτό του (είναι κύριος, δεν το κάνει ποτέ εξάλλου) λέγοντας ότι έδειξαν αυτοθυσία και αφοσίωση για να έρθει αυτή η νίκη. Κι αφού ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στο Κλ.Βικελίδης αμέσως μετά ο Ολυμπιακός πήγε στο +11β. και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ήδη πρωταθλητής και να προσπαθήσει να πάρει όση ποσότητα ενέργειας του έχει απομείνει για να τη διαθέση όλη την Πέμπτη στη ρεβάνς με την Αταλάντα ελπίζοντας να πραγματοποιήσει μία υπέρβαση.

Δεν είναι εύκολο κι ας μη δείχνει στα καλύτερά της η Αταλάντα. Άλλο Ευρώπη και άλλο εγχώριες διοργανώσεις. Και μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί είναι πιο επικίνδυνοι όταν αγωνίζονται εκτός έδρας. Θα το παλέψει ο Ολυμπιακός, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

ΥΓ: Πολύ μεγάλο μέρος του γκολ στο Βόλο ανήκει στον Τικίνιο που μια μακρινή, ψηλή και «σκοτωμένη» μπάλα την έκανε δική του κλέβοντάς την από τον αντίπαλο αμυντικό και αφού σήκωσε το κεφάλι να δει τις επιλογές του έκανε την καλύτερη, άνοιξε το παιχνίδι στον Βαλμπουενά που έρχονταν από τον κεντρικό άξονα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Ο Βαλμπουενά ζήλεψε τον Πρίντεζη.

Βόλος-Ολυμπιακός 0-1

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News