Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά έμαθε ότι παίρνει κύπελλο ο Πρίντεζης και ζήλεψε!

Το ρολόι στο Βόλο έγραφε 80ο λεπτό, εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός στην Κρήτη είχε πάρει τη διαφορά για να σηκώσει το Κύπελλο στο μπάσκετ, το έμαθε ο Βαλμπουενά και «τρελάθηκε», γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε πως το ματς στο Βόλο θα ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό. Είναι μία έδρα η οποία πάντα δυσκολεύει τους Πειραιώτες, δεν είναι ποτέ εύκολα τα ματς εκεί μέσα, όπως άλλωστε δεν ήταν αυτό και αυτό του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη. Όμως όπως και να έχει πάντα ο Ολυμπιακός παίρνει αυτό που θέλει, είτε στο Πανθεσσαλικό, είτε στο γήπεδό του!

Το ίδιο έκανε και τώρα, πήρε αυτό που ήθελε με τη βοήθεια από τον πάγκο, τόσο των παικτών όσο όμως και του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μαρτίνς ήθελε να ξεκουράσει παίκτες του Ολυμπιακού και το έκανε

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν γνωστό από την αρχή πως θα προχωρούσε σε αλλαγές στο ματς στο Βόλο. Ήθελε να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του ματς με την Αταλάντα και το έκανε ως έναν βαθμό.

Βέβαια θα του πήγαινε καλύτερα αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πάρει ένα προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και να πάει πιο χαλαρός, από το να αναγκαζόταν ο Πορτογάλος να βάλει μέσα Τικίνιο και Εμβιλά που ήθελε να τους αφήσει εκτός.

Ο Βαλμπουενά ζήλεψε τον… Ολυμπιακό του Πρίντεζη!

Το ρολόι στο Βόλο έδειχνε κάπου στο 80′, την ίδια στιγμή που στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έδειχνε να εξασφαλίζει την κατάτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Μαρτίνς είχε ήδη βάλει μέσα στο χορτάρι τον Ματιέ Βαλμπουενά, μάλλον κάποιος του «σφύριξε» πως ο εμβληματικός αρχηγός στο μπάσκετ, Γιώργος Πρίντεζης, ήταν έτοιμος να σηκώσει τρόπαιο! Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ζήλεψε μάλλον και αμέσως το πήρε πάνω του το ματς και έβαλε το γκολ της νίκης…

Πέρα πάντως από το χιούμορ, ο Βαλμπουενά για μία ακόμη φορά έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και με τρεις ενέργειές του μπόρεσε να κάνει το ματς άνω-κάτω. Δεν ήταν μόνο το γκολ που έβαλε, είχε ευκαιρία με το που μπήκε, ενώ άρχισε να κάνει τα… δικά του ανοίγοντας διαδρόμους και κουβαλόντας την μπάλα όπως καλά ξέρει.

Τέτοια πόδια χρειαζόταν το ματς για να ανοίξει η άμυνα του Βόλου…

Δεν τράβηξε το κέντρο του

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός ούτε στο Βόλο, όμως πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν ήταν καλή η ομάδα του Πειραιά, ήταν πως το κέντρο δεν τράβηξε. Δεν έκανε καλό παιχνίδι ούτε ο Μπουχαλάκης, ούτε ο Μαντί Καμαρά.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτό και φάνηκε αμέσως όταν έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς τις αλλαγές. Όταν μπήκαν οι Εμβιλά, Βαλμπουενά άλλαξε και όλη η ροή του παιχνιδιού, γιατί ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να κάνει ένα πιο ορθολογικό παιχνίδι.

ΥΓ: Είναι και αυτή η συνεργασία που έχουν ο Βαλμπουενά με τον Ελ Αραμπί. Φάνηκε ξανά, σαν το παλιό καλό κρασί…

ΥΓ2: Ίσως τη χρειαζόταν την ανάσα ο Ρέαμπτσιουκ και αν δεν τραβούσε ο Κίτσος θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή στη συνέχεια. Βέβαια έτσι ίσως να έχανε μία αλλαγή ο Μαρτίνς, όπως και να έχει θεωρίες είναι αυτά.

ΥΓ3: Παίζει μεγάλο ρόλο ο επιθετικός να μην είναι «ξύλο» μέσα στην περιοχή, αλλά να ξέρει και μπάλα. Ο Ελ Αραμπί αυτό το δείχνει χρόνια τώρα, ο Τικίνιο έδειξε και πάλι ότι του αρέσει να παίζει και με την μπάλα στα πόδια, όταν έκανε αλλαγή παιχνιδιού με τη μία για τον Βαλμπουενά στη φάση του γκολ.

ΥΓ4: Η περίπτωση Μπα ανησυχεί ιδιαίτερα, ένας παίκτης για πολλά, τώρα είναι για τα λίγα, ενώ έχει τρομερά προσόντα.

ΥΓ5: Για το μπάσκετ όρεξη να έχετε να διαβάζετε εδώ στο sportday.gr από τους ειδικούς, βέβαια αν θέλουν να μετρηθούμε στο παρκέ εγώ εδώ είμαι (χα χα), αλλά και μόνο ότι ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο παίζοντας επί της ουσίας ένα δεκάλεπτο, τα λέει όλα για τις δύο ομάδες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News