Στεφ Κάρι: Αστοχεί (τόσο πολύ) σπανίως, αντιδράει αμέσως

Προερχόταν από 43άρα με 7/14 τρίποντα και 10 ριμπάουντ, στην πρώτη εμφάνιση οποιουδήποτε παίκτη στην ιστορία με ανάλογο 40-10-7 (εύστοχα τρ.) σε τελικό. Είχε βάλει 25 σουτ τριών πόντων στη σειρά, επίσης μοναδικός ως προς τα 5+ τέτοια σε τέσσερις συνεχόμενους ΝΒΑ finals.

Και δεν προκαλούσαν έκπληξη σε κανέναν τα κατορθώματά του. Διότι είναι ο Στεφ Κάρι. Ο ηγέτης της ομάδας που πάει για ένα ακόμα πρωτάθλημα, ο σκόρερ 27 πόντων μέσο όρο στην τρέχουσα ποστ σίζον και 34,3 στους τελικούς μέχρι και το Game 4. O άνθρωπος-τρίποντο, αν θέλετε. Ο,τι έχει σχέση με δαύτο, σχετίζεται και με τον ίδιο. Τα περισσότερα σχετικά ρεκόρ είναι δικά του.

Ειδικά στα πλέι οφ, στα οποία πρωτοεμφανίστηκε το μακρινό 2013, ο Κάρι είχε ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ έξω από τα 7,25 μ. και στους 133 αγώνες που είχε δώσει σε αυτά! Στο 104-94 επί των Σέλτικς έγινε το… πρωτοφανές: 0/9 από τη άρκτο, πρώτη φορά και μετά από 233 εμφανίσεις του (συμπεριλαμβανομένων εδώ των ρέγκιουλαρ σίζον) δίχως τρίποντο! Ακόμα κι έτσι, στην κακή βραδιά του, φλέρταρε με νταμπλ-νταμπλ (16 π., 8 ασ.), είχε το καλύτερο ομαδικό +/- ανάμεσα στους βασικούς του Στιβ Κερ (+15) και οι Γουόριορς απέχουν μία νίκη από την τέταρτη στέψη τους την τελευταία οκταετία.

 

Από τα μηδέν στα 13 κόντρα στους Πέλικανς!

Την προηγούμενη φορά που έμεινε στα δύο εύστοχα τρίποντα σε αυτή την ποστ σίζον, δηλαδή… στο ναδίρ του (μέχρι τον πέμπτο τελικό), ήταν στον τελευταίο δυτικό ημιτελικό με τους Μάβερικς. Ηταν γενικότερα άστοχος με 5/17 σουτ, μένοντας στα 15 ποντάκια, και αντέδρασε άμεσα με 34άρα και 7/14 στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς με τη Βοστώνη.

Να πάμε να δούμε μήπως τι συνέβη στη φετινή κανονική περίοδο μετά τους τρεις πιο πρόσφατους αγώνες του με ένα τρίποντο (και δίχως να υπολογίζουμε εκείνον στο φινάλε της, όπου όλοι οι βασικοί έπαιξαν μόνο στο ξεκίνημα και κατόπιν ξεκουράστηκαν, εν όψει πλέι οφ); Λοιπόν, από τα 1/8 στα μέσα Φεβρουαρίου με τους Λέικερς πήγε δύο βράδια αργότερα στα 8/13 και την 33άρα με τους Κλίπερς. Συνέχισε με 1/7 στην ήττα στον πόντο από τους Νάγκετς και ακολούθησαν 16/27 τρίποντά του! Εντάξει, στο Ολ Σταρ Γκέιμ συνέβη αυτό, μα και πάλι ήταν κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ και γι’ αυτό ψηφίστηκε πρώτη φορά MVP του συγκεκριμένου αγώνα επίδειξης, ρίχνοντας 50άρα. Αρχές Μαρτίου οι Κλίπερς έμαθαν από το πάθημά τους και τον περιόρισαν στα 1/6 σουτ τριών πόντων και τους 15 πόντους, για να ακολουθήσουν 34 δικοί του με 5/12 στο νικηφόρο πέρασμα από το Ντένβερ.

Τα τελευταία εννιά χρόνια έμεινε όλες κι όλες ισάριθμες φορές δίχως τρίποντο και στα αμέσως επόμενα παιχνίδια του έβαλε 4,4 με το εξαιρετικό ποσοστό 46%! Ειδικής μνείας χρήζουν τον Νοέμβριο του 2016 τα 13/17 τρίποντά του στη νίκη επί των Πέλικανς, με τα οποία έκανε ρεκόρ εύστοχων στην ιστορία του ΝΒΑ, προτού του το σπάσει (σε ρέγκιουλαρ σίζον) ο μέχρι σήμερα παρτενέρ του στην περιφέρεια των «πολεμιστών», Κλέι Τόμπσον (το 2018 με 14)! Ο Κάρι είχε σταματήσει στους 46 πόντους, ενώ προερχόταν από μόλις 13 με 0/10 σουτ τριών πόντων σε συντριβή από τους Λέικερς στο Λος Αντζελες.

Τελευταία φορά που δεν σταύρωσε τρίποντο, ήταν τον Νοέμβριο του 2018, σε βαριά ήττα του Γκόλντεν Στέιτ στο Μιλγουόκι. Τα 0/4 τρίποντά του ακολουθήθηκαν από 29/56 στους επόμενους πέντε αγώνες, ήτοι σχεδόν έξι εύστοχα με ποσοστό 52% (!) και δεν… αποσυνδέθηκε έκτοτε επί τόσα χρόνια. Τον αποσύνδεσαν για μια φορά οι Σέλτικς, άντε όμως με τέτοια προϊστορία να τον κουλαντρίσουν και στο επικείμενο παιχνίδι δίχως αύριο για τους ίδιους…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Στους Γουίγκινς ξέρουν καλά από πέμπτους τελικούς

NBA FINALS: Πρόβα φιέστας για τους Γουόριορς, 3-2 τους Σέλτικς και μία νίκη μακριά από το 7ο δαχτυλίδι!

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Η τριπλέτα των Κάρι, Τόμπσον και Γκριν γράφει ιστορία στο ΝΒΑ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News