ΝΒΑ: O Kάρι χρειάζεται βοήθεια και την χρειάζεται τώρα

Δεύτερη ήττα με διψήφια διαφορά και κατάρρευση στην τέταρτη περίοδο, πίσω πλέον 2-1 στους ΝΒΑ finals και με νέο παιχνίδι να ακολουθεί στη Βοστώνη τα ξημερώματα (04:00). Και με τον Στεφ Κάρι να πονάει στο αριστερό πόδι, αλλά να θεωρείται δεδομένο ότι θα σφίξει τα δόντια.

Το θέμα είναι να σφίξουν και την άμυνά τους οι Γουόριορς, όπως και να βρουν γενικότερα λύσεις πέραν του 34χρονου ηγέτη τους. Ο Κάρι των κατά σειρά 34, 29 και 31 πόντων κάνει ό,τι μπορεί, έχοντας και το φανταστικό 18/37 τρίποντα (έξι ανά ματς με σχεδόν 50%). Η βοήθεια που του παρέχεται ωστόσο από τους υπόλοιπους παίκτες του Στιβ Κερ είναι ισχνή.

Ζητείται συνέπεια από Τόμπσον και Πουλ

Τα σκορ και στους τρεις τελικούς έως τώρα «άνοιξαν» προς το τέλος, χρόνος συμμετοχής δόθηκε σε όλους τους παίκτες κι έτσι παρκέ πάτησαν δώδεκα (στα δύο πρώτα ματς) και δεκατρείς (στο τρίτο) συμπαίκτες του Κάρι. Απ’ όλους αυτούς, μόνο ο Κλέι Τόμπσον και μόνο στο Game 3 ξεπέρασε τους 20 πόντους. Στον αγώνα στον οποίο οι Σέλτικς είχαν Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ στους 24-27…

Οι 15 πόντοι του… «splash brother» του Κάρι στον εναρκτήριο τελικό έγιναν 11 με ρεσιτάλ αστοχίας (4/19 σουτ, 1/8 τρ.) στον επόμενο, με τη συνεισφορά του στους υπόλοιπους τομείς να παραμένει μηδαμινή. Πρέπει να «χτίσει» στην 25άρα από την οποία προέρχεται, πρέπει και ο Τζόρνταν Πουλ, που τον αναπλήρωσε θαυμαστά όσο έλειπε (συνεχίζοντας ανάλογα κι αφότου γύρισε ο Τόμπσον), να «εμφανιστεί». Αυτός το έκανε μονάχα στο Game 2, αποτυγχάνοντας στους άλλους αγώνες να ξεπεράσει τους δέκα πόντους. Βασικά, οι δυο τους οφείλουν να συντονιστούν και να παίξουν μαζί καλά.

Ψηλοί (Λούνι, Γκριν), αρθείτε στο… ύψος σας

Που λέει ο λόγος να αρθεί στο ύψος του ο Ντρέιμοντ Γκριν, διότι με μπόι 1,98 μ. στην πραγματικότητα δεν είναι και (τόσο) ψηλός… Είναι όμως μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης στη φροντ λάιν του Γκόλντεν Στέιτ και μέχρι σήμερα μας απασχολεί μόνο για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, τα… podcast και τους διαδικτυακούς τσακωμούς του. Μέσα στις τέσσερις γραμμές, ο πολυσύνθετος φόργουορντ-σέντερ είναι επιεικώς κακός – και δη αμυντικά, παρ’ ότι θεωρείται εξπέρ σχετικά.

Όταν παίζει το defensive rating είναι 113,6 κι όταν κάθεται στον πάγκο είναι 105,1. Στη δεύτερη περίπτωση δηλαδή, η παρέα του δέχεται 8,5 πόντους λιγότερους ανά 100 κατοχές. Στις δύο ήττες, ο 32χρονος είχε συνολικά 6 ποντάκια με 3/16 σουτ (0/6 τρ.) και κάκιστη αναλογία τελικών πασών προς λάθη: 8/5, όταν στην καθισιά του μοίραζε διψήφιο αριθμό ασίστ… Αποβλήθηκε μάλιστα με έξι φάουλ και στα δύο παιχνίδια! Ο δε βασικός σέντερ Κέβον Λούνι, που ήταν ο x-factor στους δυτικούς τελικούς με το Ντάλας, είναι απλώς… average (7,3 π., 7,6 ρ.) μέχρι τώρα. Αναμενόμενο βέβαια, διότι οι Μάβερικς είχαν τους «άοσμους» Ντουάιτ Πάουελ και Μάξι Κλέμπερ στο «5». Καμία σχέση με Ρόμπερτ Γουίλιαμς και Αλ Χόρφορντ…

Ρούκι, ρούκι (Κουμίνγκα, Μούντι) είστε εδώ;

Πλην του φόργουορντ Ότο Πόρτερ (6/8 τρ., 5 ρ., 4 ασ., 3 κλεψ. στις ήττες, το καλύτερο ομαδικό +/- με +24 στη μοναδική νίκη), αναπληρωματικός «πολεμιστής» που να έχει βοηθήσει, δεν έχει υπάρξει. Μερικές σκόρπιες άμυνες του Γκάρι Πέιτον και δυο-τρία εντυπωσιακά τρίποντα του Πουλ δεν λογίζονται ως πραγματική βοήθεια. Ισως πρέπει και ο Κερ να ανοίξει το ροτέισιον και να δώσει (ικανό για να συνδράμει κάποιος) χρόνο και σε άλλους παίκτες του.

Να, όπως στους ρούκι Μόουζες Μούντι και Τζόναθαν Κουμίνγκα για παράδειγμα. Ειδικά ο δεύτερος, που ήταν 28 φορές διψήφιος στο σκοράρισμα στη ρέγκιουλαρ σίζον μέσα στο 2022 (ξεπερνώντας τετράκις τους 20 πόντους) έχει δει τον ρόλο/χρόνο του να περιορίζεται στα πλέι οφ κι εν τέλει να… εξαφανίζεται στους τελικούς. Εξι λεπτάκια (συνολικά) σε garbage time έχει πάρει ο «μακρύς» κόμπο φόργουορντ, δεν έχει καν προλάβει να σουτάρει. Οι Καλιφορνέζοι πρέπει να αντιπαρατάξουν και κορμιά μετά το σχετικό βοστωνέζικο πάρτι στο Game 3 (47-31 ριμπάουντ, 52-26 πόντοι μέσα από τη ρακέτα), ο 19χρονος Κονγκολέζος μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA FINALS: Οι Σέλτικς κάνουν πλάκα στη ρακέτα και στις τέταρτες περιόδους

NBA FINALS: Ψυχωμένοι Σέλτικς όρθωσαν ανάστημα και έκαναν το 2-1 κόντρα στους Γουόριορς

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Ο πυρετός των τελικών γυρίζει στη Βοστώνη, το «Γκάρντεν» βάζει τα πιο καλά του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News