Μπόστον Σέλτικς: H ομάδα των άμεσων, ηχηρών και εκτός έδρας απαντήσεων

Από τις 22 Ιανουαρίου, εδώ και τέσσερις μήνες δηλαδή, οι Σέλτικς έχουν ηττηθεί όλη κι όλη μια φορά σε (δύο) διαδοχικά παιχνίδια. Θύτες ήταν οι… Χιτ, προς το τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον.

Ακόμα και τότε, το «ζευγάρι» ηττών ήταν περίπου ως μη γενόμενο. Βλέπετε, η πρώτη εξ αυτών είχε έρθει στο Τορόντο (στην παράταση), με τον Ιμε Ουντόκα να δίνει ρεπό σε τέσσερις βασικούς και να παρατάσσεται με τα δεύτερα. Ακόμα κι έτσι, του την είχαν φυλαγμένη του Μαϊάμι οι «Κέλτες».

Στο κάτω-κάτω, δεν συνηθίζουν απλώς να αντιδρούν άμεσα στα (σπάνια) αρνητικά αποτελέσματα. Στα πλέι οφ το κάνουν και με εκκωφαντικό τρόπο: έμειναν τρις πίσω από τους Μπακς στον προηγούμενο γύρο, απάντησαν ισάριθμες φορές και με σκορ 109-86, 116-108 και 108-95. Ξεκίνησαν τους ανατολικούς τελικούς χάνοντας στο Μαϊάμι, ισοφάρισαν τα ξημερώματα με περίπατο, όπως δείχνει το 127-102. Κοινώς, μετά από ήττες στην ποστ σίζον, έχουν ρεκόρ 4-0 με μέση διαφορά 17,2 πόντους! Οι τρεις από τις τέσσερις αυτές νίκες σημειώθηκαν μάλιστα μακριά από τη Βοστώνη.

Το 1-1 στην «FTX Arena» ήρθε με σκορ ημιχρόνου 70-45, τη μεγαλύτερη σχετική διαφορά εκτός έδρας (πλην «φούσκας» πρόπερσι) σε ποστ σίζον του πολυνίκη συλλόγου του ΝΒΑ! Στο -πιο σφιχτό δεν γίνεται- ροτέισιον επτά παικτών του κόουτς Ουντόκα, αρκούσε να πάει στον πάγκο ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς (που δυσκολευόταν να μαρκάρει στον χώρο και οι γηπεδούχοι πήγαν στο +10) και να μπει ο συνεπώνυμος Γκραντ, ώστε να επέλθει «πράσινη» θύελλα: επιμέρους 60-21, διαφορά και 34 πόντων στο δεύτερο μέρος για τους φιλοξενούμενους, μπρέικ και… για κοπιάστε στη Βοστώνη, αγαπητοί Χιτ!

 

Λείπει ο Σμαρτ ή ο Γουάιτ; Πριτσ(αρντ)!

Στο πρώτο ματς έλειψε ο Μάρκους Σμαρτ (αριστερά) και ο Πέιτον Πρίτσαρντ (δεξιά) βγήκε μπροστά -έστω και μάταια- με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στο δεύτερο έλειψε ο (βασικός στο Game 1, πρώτη αλλαγή υπό κανονικές συνθήκες στην περιφέρεια) Ντέρικ Γουάιτ και ο Πρίτσαρντ… παρέμεινε μπροστά: 10 πόντοι και από δύο ριμπάουντ και ασίστ με ένα κλέψιμο, πάνω απ’ όλα +39 στο ομαδικό +/- στα μόλις 23 λεπτά του.

Ο κόμπο γκαρντ των 185 εκατοστών (εμάς μας φαίνεται πολύ κοντύτερος…) παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ της λίγκας για αναπληρωματικό σε πλέι οφ, που το διατηρεί με +42 ο φόργουορντ Σέιν Μπατιέ από το 2013. Ο ηγέτης Τζέισον Τέιτουμ κατέγραψε 27-5-5, ο έτερος σταρ Τζέιλεν Μπράουν στάθηκε επίσης στο ύψος του με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, εντούτοις τη διαφορά κάνει πλέον ο 24χρονος περιφερειακός, που είχε σημειώσει και 14 πόντους στο 4-3 επί του Μιλγουόκι. Στις πέντε αμέσως προηγούμενες αναμετρήσεις με τα «ελάφια» είχε βάλει συνολικά 4, έχοντας μείνει τετράκις άποντος!

 

Τον Χόρφορντ δεν τον κερδίζεις στα πόδια

O Σμαρτ επέστρεψε από μία ακόμα απουσία ενός αγώνα και ήταν ο κορυφαίος με σχεδόν τριπλ νταμπλ (24 π., 9 ρ., 12 ασ., 3 κλεψ., 1 λ.) και με τον έτερο επανεμφανισθέντα Αλ Χόρφορντ έδωσαν αμυντικό ρεσιτάλ. Στα 20 σουτ που μάρκαραν, δέχτηκαν μονάχα πέντε καλάθια. Ειδικά ο Χόρφορντ εξώθησε σε λάθος τον προσωπικό του αντίπαλο και τις τέσσερις φορές που ένας τέτοιος πήγε να εκδηλώσει προσπάθεια μπροστά του στο πρώτο ημίχρονο.

Αν και 36 ετών και ποτέ του ιδιαίτερα αθλητικός, ο Δομινικανός φόργουορντ-σέντερ έχει αμυνθεί 52 φορές σε isolation στην τρέχουσα ποστ σίζον, 17 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ΝΒΑer, και έχει το μικρότερο σχετικά παθητικό! Ο μέσος όρος του 0,6 πόντου ανά κατοχή που δέχεται σε τέτοιες φάσεις είναι ο μικρότερος για κάθε παίκτη που έχει αμυνθεί σε τουλάχιστον 20 iso.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA PLAYOFFS: Σαρωτικοί Σέλτικς «κονιορτοποίησαν» τους Χιτ στο Μαϊάμι

MΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Τον γερο-Αλ Χόρφορντ δεν τον εκνευρίζεις!

ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΜΑΡΤ: Η τέχνη της άμυνας διδάσκεται και από γκαρντ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News