NBA Playoffs: Σαρωτικοί Σέλτικς «κονιορτοποίησαν» τους Χιτ στο Μαϊάμι

NBA Playoffs: Σαρωτικοί Μπόστον Σέλτικς «κονιορτοποίησαν» τους Χιτ στο Μαϊάμι στο game 2 των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι Μπόστον Σέλτικς αντέδρασαν υποδειγματικά μετά την ήττα τους στο εναρκτήριο ματς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, διαλύοντας τους Χιτ με 127-102 στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της σειράς.

Στόχος επετεύχθη για τους Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/05) πέρασαν θριαμβευτικά από την FTX Arena του Μαϊάμι με νίκη 127-102 επί των Χιτ και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Οι «Κέλτες» επιστρέφουν πλέον από τη Φλόριντα με το αβαντάζ έδρας στις αποσκευές τους και θα προσπαθήσουν στα δύο επόμενα ματς της σειράς να υπερασπιστούν την έδρα τους προκειμένου να θέσουν τα θεμέλια της πρόκρισης στους NBA Finals. Απεναντίας, οι Χιτ θα επιχειρήσουν να «πληρώσουν» τους Σέλτικς με το ίδιο νόμισμα ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας μέσα στη Βοστώνη.

Εξόχως πολυφωνικοί οι νικητές, που παρότι στερήθηκαν των υπηρεσιών του Ντέρικ Γουάιτ είδαν τους Μάρκους Σμαρτ και Αλ Χόρφορντ να επιστρέφουν στη δράση και να κάνουν τη διαφορά, με τον πρώτο να «αγκαλιάζει» το triple-double με 24 πόντους, 12 ασίστ και 9 ριμπάουντ και τον δεύτερο να σταματάει στους 10 πόντους δίχως να χάσει σουτ (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα). Πρώτο «βιολί» στην επίθεση της Βοστώνης ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 27 πόντους, ενώ οι Τζέιλεν Μπράουν και Γκραντ Γουίλιαμς συνεισέφεραν 24 και 19 πόντους αντίστοιχα, σε μία βραδιά όπου οι περισσότεροι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας πήραν καλό βαθμό σε άμυνα και επίθεση.

Από πλευράς Χιτ ξεχώρισε και πάλι ο Τζίμι Μπάτλερ, μετρώντας 29 πόντους, όμως τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος του Έρικ Σπόλστρα στάθηκαν κατώτερα των περιστάσεων, γεγονός που αποτυπώνεται και στα πολύ χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς (44% με 38/86).

 

Τα τρίποντα των Σέλτικς έφεραν τα πάνω-κάτω

Ο στόχος των Χιτ για μία δυναμική είσοδο στο ματς επετεύχθη και με το παραπάνω στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της πρώτης περιόδου. Η ομάδα από την πολιτεία της Φλόριντα βρήκε νωρίς ρυθμό στην επίθεση, εν αντιθέσει με τα όσα συνέβησαν δύο βράδια νωρίτερα, με αποτέλεσμα να «οικοδομήσει» μία διαφορά της τάξεως των δέκα πόντων (18-8) ύστερα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, έχοντας βρει στόχο στα τέσσερα από τα πρώτα πέντε τρίποντα που επιχείρησε. Οι Σέλτικς δεν άργησαν να δηλώσουν την παρουσία τους στο ματς και το έκαναν εκκωφαντικά. Έχοντας αιχμή του δόρατος τα περιφερειακά σουτ, με αδιανόητο 9/11 τρίποντα στο α’ δωδεκάλεπτο και βασικό εκφραστή τον Μπράουν (3/3 τρίποντα), οι «Κέλτες» διαμόρφωσαν ένα ασύλληπτο 6-27 επί μέρους σκορ ως το φινάλε της εναρκτήριας περιόδου, δημιουργώντας διψήφιο προβάδισμα στο σκορ (24-35).

 

Οι Σέλτικς «αιχμαλώτισαν» τους Χιτ

Η αυτοπεποίθηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των παικτών των Σέλτικς, οι οποίοι μετά το υποτονικό ξεκίνημα των πρώτων πέντε λεπτών έθεσαν τους δικούς τους νόμους και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο παρκέ της FTX Arena. Αρχικά, ο Χίρο προσπάθησε ν’ αλλάξει τις ισορροπίες μ’ ένα μικρό προσωπικό σερί τεσσάρων πόντων στο έμπα της δεύτερης περιόδου, όμως η συνέχεια εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να σταματήσουν τον καταιγιστικό ρυθμό του «τριφυλλιού». Ως εκ τούτου, οι Χιτ βρέθηκαν με… συνοπτικές διαδικασίες στο -29 (39-68) καθώς ο Τέιτουμ πήρε… φωτιά και σημείωσε 17 πόντους στη δεύτερη περίοδο και η επιθετική ανομβρία των Χιτ συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς. Εν τέλει, το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να βρουν ένα σπασμωδικό ξέσπασμα στο ακροτελεύτιο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώνοντας 5-0 σερί, το οποίο φυσικά δεν τους προσέφερε τίποτα περισσότερο από το να υπολείπονται 25 πόντων των αντιπάλων τους στην ανάπαυλα (45-70).

 

Ο Μπάτλερ προσπάθησε, αλλά…

Με την ίδια σοβαρότητα στην άμυνα, οι Σέλτικς συντήρησαν την υπέρ τους διαφορά σε… χαοτικά επίπεδα παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Μπάτλερ να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Συγκεκριμένα, ο ηγέτης των Χιτ σημείωσε 14 πόντους σε περίπου 8’ στο τρίτο δωδεκάλεπτο και η διαφορά υποχώρησε κάτω από τους 20 πόντους (65-82), με τους γηπεδούχους να δέχονται το έναυσμα για την ύστατη προσπάθεια ολικής ανατροπής του σκηνικού. Εντούτοις, αρκούσε απλά ένα δίλεπτο αμυντικής προσήλωσης των φιλοξενούμενων για να «εκτοξευτεί» εκ νέου η διαφορά στο σκορ (69-96) και να εξανεμιστούν και οι τελευταίες ελπίδες των Χιτ για το 2-0. Το τέταρτο δωδεκάλεπτο ήταν απλά υπόθεση… συντήρησης, με τον τελικό νικητή να έχει ουσιαστικά κριθεί προ πολλού. Σμαρτ και Χόρφορντ, συνεχίζοντας το ρεσιτάλ τριπόντων, ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς πάνω από τους 30 πόντους (81-112) και η τελική ευθεία του ματς θύμιζε κάτι από… All-Star Game, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο απελευθερωμένα και να ρίχνουν στη μάχη -όπως ήταν λογικό- τους «benchwarmers» τους.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News