ΟΦΗ - Ιωνικός 2-3: Ο ΟΦΗ έμεινε στα... πλέι οφ, ο Ιωνικός έμεινε στη Super League

Ο Ιωνικός επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ στο πρώτο ματς των πλέι άουτ της Super League

Σε ένα απίστευτο ματς που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από εκείνα των πλέι οφ, ο Ιωνικός πήρε την νίκη 3-2 κόντρα στον ΟΦΗ. Oι Κρητικοί που για λίγες μέρες είχαν «βρεθεί» στα πλέι οφ, νοερά έμειναν εκεί με αποτέλεσμα να δεχθούν αιφνιδιασμό από τους φιλοξενούμενους (0-3 στο 45΄). Ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν αργά. Παρότι έχασαν ευκαιρίες δεν απέφυγαν την ήττα με 3-2. Με τη νίκη αυτή ο Ιωνικός πατά πλέον γερά στη Super League. 

Ο Ιωνικός ξεκίνησε «φουριόζος» την αναμέτρηση με τον Άοσμαν να έχει τρομερή ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό να ανοίξει το σκορ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βούρος έσωσε τελευταία στιγμή σίγουρο τέρμα του Τουράμ.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ιωνικό, με τον Ρομαό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακή κεφαλιά λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Νικαιώτικη «τριάρα», Κρητική «ψυχή»

Ο ΟΦΗ δεν συνήλθε από το γκολ και ο Επασί χρειάστηκε να κάνει σωτήριες επεμβάσεις. Στο 21ο λεπτό έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή σε προσπάθεια του Λένις.

Η πρώτη στιγμή των Κρητικών στο ματς ήρθε στο 23ο λεπτό, με τον Φελίπε να σουτάρει και τον Χουτεσιώτη να διώχνει εύκολα. Οι φιλοξενούμενι απάντησαν με Τουράμ και Μύγα που απείλησαν διαδοχικά την εστία του Επασί (32′).

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Μύγας, μετά από εξαιρετικό κοντρόλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Επασί για το 2-0 και στο 45΄ο Ντάλσιο πέτυχε ένα απίθανο γκόλ κεραυνό για να γράψει το 3-0.

Η «απάντηση» από τον ΟΦΗ ήρθε απευθείας, με τον Λουίς Φελίπε να μειώνει σε 1-3 και να δίνει εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο ΟΦΗ άγγιξε την ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι αποφασισμένος για την ολική ανατρόπή, αφού ο Ντουρμισάι έκανε το 2-3 με ωραίο σουτ στο 56΄.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κυριάρχησε στο γήπεδο αλλά η μπάλα «δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα». Στο 83ο λεπτό η κεφαλιά του Διαμαντή πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χουτεσιώτη. Λίγα λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί παραπονέθηκαν για πέναλτι του Τσιγκρίνσκι στον Διαμαντή, με τον ρέφερι να μην δίνει κάτι.

Η τελευταία στιγμή του ματς άνηκε και αυτή στον ΟΦΗ, όταν στο 89ο λεπτό από γύρισμα του Φαν Ντάινεν από δεξιά, ο Φελίπε έκανε προβολή, όμως απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

 

 

ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης – Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Νέιρα – Ντουρμισάι, Λάμπρου, Φελίπε

IΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης –  Μύγας, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Ρομαό, Κάνιας, Ντάλσιο – Λενίς, Άοσμαν, Τουράμ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News