Μάρκο Ασένσιο: Ανεβάζει «στροφές» στη Ρεάλ Μαδρίτης

Μάρκο Ασένσιο: Με τις τελευταίες εμφανίσεις του στη La Liga o 26χρονος από τη Μαγιόρκα ισχυροποιεί τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Μαγιόρκα έχει παίξει βασικός στα 5 από τα 9 παιχνίδια της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι μέσα στο 2022 και έχει πλέον εκτοπίσει τον Ροντρίγο από το αρχικό σχήμα. 

Αν εξαιρέσουμε τον αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Copa del Rey, η απόδοση του Μάρκο Ασένσιο κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Μάλιστα στις 8 τελευταίες εμφανίσεις έχει ένα γκολ ανά δύο ματς. 

Εγγύηση στη La Liga 

Στην περίπτωση αυτή οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια. Στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος ο Μάρκο Ασένσιο είναι ο μόνος από τη Ρεάλ Μαδρίτης που προσφέρει στο σκοράρισμα μετά τον Καρίμ Μπενζεμά (17 γκολ) και τον Βινίσιους Τζούνιορ (12 γκολ). Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή ο Ισπανός είναι στα 6 γκολ σε 994 λεπτά συμμετοχής στη La Liga. Έχει 18 συμμετοχές, οι 11 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. 

Επιπλέον με αυτά τα 6 γκολ ο Μάρκο Ασένσιο έχει ήδη ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στον ισπανικό πρωτάθλημα. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων είχε πετύχει και την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Επίσης (σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Opta) o Μάρκο Ασένσιο έχει 4 γκολ εκτός περιοχής σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της La Liga. 

Αφοσιωμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης 

Το συμβόλαιο του Μάρκο Ασένσιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης λήγει το καλοκαίρι του 2023. Πολλά ακούγονται ανά διαστήματα, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του στην ισπανική ραδιοφωνική εκπομπή «El Larguero» μετά το ματς με τη Γρανάδα ανέφερε τα εξής: «Αυτό που έχει σημασία είναι να απολαύσω το παιχνίδι μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και να πραγματοποιήσω πολλές συμμετοχές με την ομάδα. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου εκτός από αυτό. Θέλω να κάνω τον κόσμο της Ρεάλ Μαδρίτης χαρούμενο και να αφήσω το αποτύπωμά μου στην ομάδα». 

Ο στόχος της «Φούρια Ρόχα» 

Μέσω των πολύ καλών εμφανίσεών του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ο Μάρκο Ασένσιο θέλει να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, να δει το όνομά του στη λίστα με τις κλήσεις του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έχει πει προσφάτως τα εξής: «Οι παίκτες που θέλουν να βρίσκονται στην εθνική ομάδα, πρέπει να έχουν σταθερότητα και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Όσο περισσότερο γίνεται αυτό, τόσες περισσότερες επιλογές θα έχω και εγώ από την πλευρά μου». 

Τελευταία φορά που ο Μάρκο Ασένσιο έπαιξε για λογαριασμό της Ισπανίας ήταν το Νοέμβριο του 2020. Προέχουν βέβαια τα κρίσιμα ραντεβού της Ρεάλ Μαδρίτης (κυρίως αυτό με την Παρί Σεν Ζερμέν) και από εκεί και έπειτα, αν συνεχίσει έτσι, το πιο πιθανό είναι ότι θα ωφεληθεί και ο Λουίς Ενρίκε εκτός του Κάρλο Αντσελότι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΓΡΑΝΑΔΑ 1-0: Ο Ασένσιο έσωσε τους Μαδριλένους από γκέλα με νέα γκολάρα

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ: «Ανήσυχος ενόψει Χάαλαντ και Εμπαπέ, ζήτησε ραντεβού με τον Πέρεθ»

ΚΑΡΛΟ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ: Ο λόγος που η UEFA τον «γύρισε» στα… θρανία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News