Ρεάλ Μαδρίτης - Γρανάδα 1-0: Ο Ασένσιο έσωσε τους Μαδριλένους από γκέλα με νέα γκολάρα

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Γρανάδα και τον Μαξιμιάνο, αλλά τελικά κατόρθωσε να επικρατήσει με 1-0 με υπέροχο γκολ του Ασένσιο σε αγώνα για την 23η αγωνιστική της La Liga.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Γρανάδα και τον Μαξιμιάνο, αλλά τελικά κατόρθωσε να επικρατήσει με 1-0 με υπέροχο γκολ του Ασένσιο σε αγώνα για την 23η αγωνιστική της La Liga. Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύτηκαν έτσι την γκέλα της Σεβίλλη που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Οσασούνα και αποσπάστηκαν στους έξι βαθμούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος του αγώνα, αφού παρ’ ότι είχε τον έλεγχο, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην Γρανάδα. Έφτιαξε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 31ο λεπτό, κι αυτό με την βοήθεια των φιλοξενούμενων, αφού ο Νέβα στην προσπάθεια του να απομακρύνει μία σέντρα των Μαδριλένων έστειλα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μαξιμιάνο.

Το παιχνίδι ζωνάντεψε περισσότερο προς το τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά καμία να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και λόγω των εξαιρετικών αντιδράσεων των δύο πορτιέρε, αλλά και λόγω της αστοχίας τους.

Ασένσιο… to the rescue για την Ρεάλ Μαδρίτης

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και άρχισε να «σφυροκοπά» την Γρανάδα, που με μπροστάρη τον κίπερ της Μαξιμιάνο άντεχε στην πίεση. Αυτό μέχρι να έρθει ο Μάρκο Ασένσιο και να λύσει τον… γόρδιο δεσμό μ’ ένα από τα γνωστά του υπέροχα σουτ και να «γράψει» το 1-0 στο 74ο λεπτό.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με την «Βασίλισσα» να επιστρέφει στις νίκες και να αυξάνει την διαφορά της απο την «διώκτριά» της Σεβίλλη, που έμεινε στην ισοπαλία στην Παμπλόνα με την Οσασούνα.

Ενδεκάδες: 

Ρεάλ Μαδρίτης (πρ. Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (84′ Νάτσο), Μόντριτς (87′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46′ Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο, Ροντρίγκο (65′ Αζάρ), Ίσκο (65′ Γιόβιτς)

Γρανάδα (πρ. Ρόμπερτ Μορένο): Μαξιμιάνο, Σάντσες, Τορέντε, Κίνι, Νέβα, Μίγια (81′ Αρέζο), Γκοναλόν, Πουέρτας (71′ Ραμπά), Ουζούνι (80′ Ροτσίνα), Σουάρες (62′ Μολίνα), Κογιάδο (71′ Πέτροβιτς)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News