Καρίμ Μπενζεμά: «Η ζωντανή εικόνα της απόγνωσης της Ρεάλ στον αγώνα με την Παρί»

Καρίμ Μπενζεμά: Η ζωντανή εικόνα της απόγνωσης της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το champions league

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η μεγάλη νικήτρια στη «μάχη» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Champions League. Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ, ήταν η δικαίωση των Γάλλων, που… πάτησαν την αγνώριστη «Βασίλισσα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ ντε Πρενς», υποχρεώνοντάς την να μην κάνει ούτε τελική. 

Αδύναμος «κρίκος» για τους «μερέγκες» ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, με τον Γάλλο επιθετικό ωστόσο να προέρχεται από τραυματισμό και να φαίνεται ανέτοιμος, παρά τη μεγάλη του επιθυμία να αγωνιστεί στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι, ζητώντας στον Κάρλο Αντσελότι να τον χρησιμοποιήσει. 

Ωστόσο, ο Μπενζεμά, δέχεται σκληρή κριτική από τα ισπανικά Μέσα, με τη Marca, να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν η ζωντανή εικόνα της απόγνωσης στη μονομαχία που η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Ο επιθετικός εθεάθη μη συγκεντρωμένος σε κάποιες φάσεις του αγώνα και είχε αρκετές συγκρούσεις με τους συμπαίκτες του για να τους ζητήσει να αυξήσουν την ένταση. Τους επέπληξε για την έλλειψη προσωπικότητας απέναντι στην παριζιάνικη ομάδα και αντιμετώπισε τους Αλάμπα και Κασεμίρο, κατηγορώντας τους ότι δεν υπήρχε αρκετή ταχύτητα στην ανάπτυξη, οπότε η ομάδα δεν είχε καμία πιθανότητα να προκαλέσει κίνδυνο. Ο Μπενζεμά είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος του στη Μαδρίτη θα μπορούσε να τελειώσει εάν αυτή τη σεζόν δεν καταλήξει να κάνει τη διαφορά, αφού ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ξεκάθαρα δεσμευμένος σε μια ανανέωση επιθετικά, με την υπογραφή του Χάαλαντ και θα είναι η μεγάλη «θυσία».

Ο Γάλλος επιθετικός γνώριζε ότι διακυβεύονταν πολλά σε αυτή την αναμέτρηση και ουσιαστικά δεν μπορούσε να μπει στο παιχνίδι. Μάλιστα, ο Μπενζεμά δεν είχε ούτε μία ευκαρία μπροστά στην εστία και πέρασε εντελώς απαρατήρητος. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια απόλυτη καταστροφή στη δημιουργία του παιχνιδιού και αυτό τον πλήγωσε, αλλά η πραγματικότητα είναι επίσης ότι ο Μπενζεμά δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να τον σημαδέψει.

Και είναι ότι ο Γάλλος επιθετικός και το περιβάλλον του είναι κάπως ενοχλημένοι με τη Ρεάλ και τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, αλλά περίμεναν μια κίνηση από τον σύλλογο για ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο και δεν την έχουν. Αισθάνονται ότι η Ρεάλ θέλει να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι, ενώ έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του στα 35 του. Ο πρόεδρος της ομάδας δίνει προτεραιότητα στην αγορά και όχι σε έναν ποδοσφαιριστή που θεωρεί ότι έχει κάνει… απόσβεση, όπως συνέβη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ιδέα είναι να τον αντικαταστήσει με τον Χάαλαντ και είναι ξεκάθαρο ότι αν έρθει ο Νορβηγός, ο Μπενζεμά δεν θα έχει θέση στην ομάδα. Και επιπλέον, ένας παραπάνω από πιθανός αποκλεισμός από την Παρί, θα άνοιγε εντελώς τις πόρτες του συλλόγου», καταλήγει το άρθρο της Marca. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News