Ολυμπιακός: To αεροπλάνο της χαράς, το «πάμε final4» του Ματιέ και το «δώστη ρε Γιουσέφ» του Αβραάμ

Το ταξίδι της επιστροφής του Ολυμπιακού από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ με 2-1 για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League που του εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρέπεμπε στη γνωστή ταινία γέλιου: μια τρελή τρελή πτήση. 

Ήταν ένα ταξίδι που είχε γέλια και χαρές για το 3ο σερί και 47ο συνολικά πρωτάθλημα αλλά και πολύ μπάσκετ. Η καθυστέρηση της αναχώρησης της πτήσης ήταν ό,τι καλύτερο αφού έδωσε την ευκαιρία σε όλους να βλέπουν live μέσα από τα κινητά και τα λάπτοπ το αγωνιώδες φινάλε του 5ου και τελευταίου ματς του μπασκετικού Ολυμπιακού με τη Μονακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι Έλληνες μαζεύτηκαν όλοι μαζί αλλά δεν ήταν μόνο ελληνική υπόθεση.

Έλληνες, Γάλλοι, Πορτογάλοι… μπάσκετ!

Άπαντες παρακολουθούσαν με αγωνία το παιχνίδι και πανηγύριζαν σε κάθε καλάθι, κάθε καλή άμυνα. Καρεμπέ, Βαλμπουενά, Εμβιλά και Λαλά έβλεπαν με ενδιαφέρον όπως και οι Πορτογάλοι. Ακόμα και ο Ζοάο Καρβάλιο που έμεινε εκτός 20άδας στο ματς το απολάμβανε. «Πάμε final4», φώναζε σαν… τρελός και γεμάτος ενθουσιασμό ο Ματιέ Βαλμπουενά ενώ κάποιοι χτυπούσαν το πάνω μέρος στο αεροπλάνο όπου μπαίνουν οι χειραποσκευές. 

Πούρα και μπύρες

Όσον αφορά στη δική τους επιτυχία, ο Τόμας Βατσλίκ κυκλοφορούσε με ένα κουτί πούρα και μοίραζε σε συμπαίκτες και άλλα μέλη της ομάδας να… καπνίσουν (το έβαζαν στο στόμα και κανείς δεν κάπνιζε προφανώς) ενώ οι περισσότεροι είχαν και το ελεύθερο να πιουν λίγο αλκοόλ, ένα κουτάκι μπύρα ήταν αρκετό και τσούγκριζαν τα κανατάκια στην υγειά του 47ου.

Ο Αβραάμ… σκασμένος για τη μη πάσα

Περιχαρής, όπως είναι φυσικό, ήταν και ο φυσικός και παλιός κάπτεν της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Απολάμβανε τις στιγμές και δικαιούται να λέει ότι έβαλε, όταν χρειάστηκε, έστω και λίγο, ένα λιθαράκι σ’ αυτή την επιτυχία εντός γηπέδου και μια τεράστια… κοτρόνα εκτός γηπέδου, δηλαδή στα αποδυτήρια. Ένας από τους λόγους που ο Πέδρο Μαρτίνς τον ήθελε και τον θέλει ως παίκτη στην ομάδα και φέτος και του χρόνου είναι αυτός. Ο τρόπος που φέρεται στα αποδυτήρια και επηρεάζει τους άλλους. Είναι ο τύπος που θα πει λίγα και καλά και τον σέβονται όλοι. Πέρα από χαρούμενος ήταν και… σκασμένος βέβαια γιατί σε μια τρομερή αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί δεν του πάσαρε τη μπάλα κι ενώ ο Παπαδόπουλος είχε κάνει απίστευτο σπριντ και είχε βγει σε θέση αριστερού εξτρέμ μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή ολομόναχος. Ωστόσο ο Μαροκινός προσπάθησε να τελειώσει τη φάση μόνος κι ας είχε παίκτη μπροστά του και η τεράστια ευκαιρία χάθηκε. «Δώστη ρε Γιουσέφ να το… μπουμπουνίσω κι ό,τι γίνει», έλεγε ο Αβραάμ στον Ελ Αραμπι κι εκείνος προφανώς κατάλαβε ότι ενήργησε λανθασμένα.

Η κούπα του 45ου

Το πόσο σίγουρος ήταν ο Ολυμπιακός ότι δεν θα χάσει στην Τούμπα και θα εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στο σπίτι του βασικού του αντιπάλου τα τελευταία χρόνια φάνηκε από το ότι κουβάλησαν οι ερυθρόλευκοι στη Θεσσαλονίκη μια αληθινή κούπα πρωταθλητή και σαμπάνιες. Η ιδέα έπεσε… αθόρυβα από ανθρώπους της ομάδας και έγινε αποδεκτή αμέσως απ’ όλους. Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε ήταν το 45ο τρόπαιο, το προπέρσινο δηλαδή και πρώτο της εποχής Πέδρο Μαρτίνς. «Έχουμε πολλά, διαλέξαμε απλά ένα», έλεγαν οι ερυθρόλευκοι σε όποιον ρωτούσε: γιατί αυτό;

Κοπάναγαν τοίχους

Οι τρελοί πανηγυρισμοί πάντως άρχισαν με τις σαπάνιες και την απονομή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κι ας υπήρχαν (αναμενόμενες…) βρισιές από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και συνεχίστηκε στα αποδυτήρια. Ήταν τέτοια η… τρέλα μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν την καταπακτή και έκαναν τη διαδρομή ως τα αποδυτήριά τους στην Τούμπα φωνάζοντας «campeones», δηλαδή πρωταθλητές, και κοπανόντας τους τοίχους κάνοντας τρελό θόρυβο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 48ο… άρχισε στην Τούμπα.

Τα δύο special γκολ του Ρέαμπτσιουκ

Το… γύρισε ο Μαρτίνς με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News