Ολυμπιακός: Τικίνιο vs Χασάν

Τικίνιο Σοάρες ή Αχμέντ Χασάν; Ο Ολυμπιακός απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον Βραζιλιάνο και παραχώρησε δανεικό τον Αιγύπτιο στην Κόνιασπορ. Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για το ορθό, ή μη, της επιλογής των πρωταθλητών να αντικαταστήσουν τον Χασάν με τον Σοάρες.

Με τη βοήθεια των επίσημων στατιστικών της Super League (σ.σ.: το πρωτάθλημα που είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια διοργάνωση και τρόπον τινά η… βασική δουλειά προσφέρεται για τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα) λοιπόν επιχειρούμε να (συγ)κρίνουμε Τικίνιο και Χασάν. Βάζουμε λοιπόν δίπλα δίπλα τα στατιστικά του Βραζιλιάνου ως τώρα στο πρωτάθλημα και τα περυσινά του Αιγύπτιου στη δική μας εγχώρια λίγκα.

Τι λένε τα νούμερα

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Τικίνιο έχει σκοράρει 7 γκολ σε 1411 λεπτά με 36 τελικές, 0 ασίστ, 45 σωστές πάσες προς την επίθεση, 57 λάθη, 28 φάουλ υπέρ και 24 κατά. Ο Χασάν είχε πέρυσι, σε 1232 λεπτά, 10 γκολ σε 41 τελικές, 5 ασίστ, 37 πάσες, 63 λάθη, 8 φάουλ υπέρ και 25 κατά. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Αιγύπτιος είχε πέρυσι επιθετικά και δημιουργικά καλύτερα νούμερα από του Βραζιλιάνου.

Οι δύο παράμετροι

Όμως, υπάρχουν δύο σημαντικές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν και ένα σημαντικό στατιστικό. Οι παράμετροι είναι ότι ο Τικίνιο είναι στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα ενώ ο Χασάν φόρεσε τα ερυθρόλευκα και σε δύο άλλες προηγούμενες. Επίσης ο Τικίνιο ήρθε ανενεργός και τραυματίστηκε σοβαρά στην προετοιμασία με συνέπεια να μείνει πολύ πίσω.

Τέλος, είναι και πολύ διαφορετικό το στυλ που παίζουν οι δυο τους και το «μαρτυρούν» τα κερδισμένα φάουλ. Ο Χασάν είχε κερδίσει μόλις 8 ενώ ο Τικίνιο που «τρώει» πολύ ξύλο είναι στα 28!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως η πρόκριση στο Μουντιάλ επηρεάζει Σισέ και Ολυμπιακό.

Στο Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ατομικό ο Μασούρας, δοκιμάζει την Πέμπτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News