Ολυμπιακός: Τι ψάχνει ο πρωταθλητής στο μεταγραφικό παζάρι;

Ολυμπιακός: Τι ψάχνει ο πρωταθλητής στο μεταγραφικό παζάρι για να είναι καλύτερος σε Super League και Ευρώπη του χρόνου;

Και τώρα που η χρονιά (ουσιαστικά) τελείωσε για τον Ολυμπιακό αφού απομένει μόνο η «υποχρέωση» της Τρίτης (17/5) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και τα μανίκια έχουν ήδη σηκωθεί πως δήλωσε ο αντιπρόεδρος, Κώστας Καραπαπάς, τρέχουμε! Ο σχεδιασμός για το νέο Ολυμπιακό, της σεζόν 2022/23, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους Πειραιώτες; 

Ξεκαθάρισμα στο θέμα: επίθεση

Πριν απ’ όλα ο Ολυμπιακός πρέπει να τελειώσει άμεσα το γνωστό θέμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί αφού από την παραμονή του ή όχι θα εξαρτηθεί αν στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις οι πρωταθλητές θα προσθέσουν και έναν καλό φορ. Σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις παικτών των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, αυτό του Μαροκινού επηρεάζει τον σχεδιασμό σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό «καίει» ως θέμα. 

Φρεσκάρισμα στα χαφ

Ο Μαντί Καμαρά θεωρούνταν σίγουρο ότι θα αποχωρήσει πέρυσι, δεν συνέβη και ίσως το φετινό καλοκαίρι να ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα του. Ο κομβικός Γιαν Εμβιλά μεγάλωσε ένα χρόνο ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν ήταν φέτος όσο καλός τις προηγούμενες σεζόν και ίσως κι εκείνος να εκπέμπει ένα… sos για φρεσκάρισμα. Με τον Πιερ Κούντε κανείς δεν είναι σίγουρος αυτή τη στιγμή τι θα γίνει ενώ η αποκάλυψη της σεζόν Αγκιμπού Καμαρά θα κληθεί να κάνει το step up για να πάρει μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει… μπάλα μεταγραφικά στις θέσεις «6» και «8» ενώ και για τη θέση «10», όπου υπάρχουν οι Καρβάλιο και Φορτούνης, γίνονται σκέψεις.   

Αναβάθμιση των εξτρέμ

Έχει γίνει πολλή συζήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν για τα «φτερά» της επίθεσης αφού δύο παίκτες που ήρθαν με ενθουσιασμό δεν κατάφεραν να τον δικαιολογήσουν. Ο μεν Χένρι Ονιεκουρού που αποτέλεσε και δαπανηρή μεταγραφή και ο δε Ρόνι Λόπες που είναι δανεικός από τη Σεβίλλη πιθανότατα θα αποτελέσουν παρελθόν. Το θετικό της σεζόν είναι πάντως ότι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν παίκτη για τα «φτερά», τον Γκάρι Ροντρίγκες, που θα του δώσει πράγματα τη νέα σεζόν και μαζί με τον Γιώργο Μασούρα θα αποτελέσουν σταθερές. Φυσικά θα χρειαστούν και βοήθεια και αναζητούνται ήδη οι επόμενοι.  

Βασικό δεξί μπακ και (συμπληρωματικό) αριστερό

Μπορεί πολύς κόσμος να έβαζε στο ίδιο… τσουβάλι Ρέαμπτσιουκ και Λαλά όλη τη σεζόν ως δύο από τα σημαντικά προβλήματα της ομάδας, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ο Μολδαβός είναι πιο νέος και διαρκώς βελτιώνεται και πάντα έχει ένα αξιοπρεπές μίνιμουμ απόδοσης. Παράλληλα δεν έχει και το ίδιο βαρύ συμβόλαιο με τον 30χρονο (και άρα δίχως μεταπωλητική αξία) Γάλλο που αγγίζει το ένα εκατ.ευρώ και ήταν μια διαρκής απογοήτευση με πολλά κάκιστα ματς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν ψάχνει έναν βασικό δεξιό μπακ και έναν αριστερό για να μοιραστεί το χρόνο (κάτι σαν Τσιμίκας-Κούτρης την πρώτη σεζόν Μαρτίνς) με τον Ρέαμπτσιουκ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι στόχοι που έθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εν όψει της νέας σεζόν

Η απάντηση με… ερώτηση του Ελ Αραμπί για το μέλλον του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News