Ολυμπιακός: Τι δείχνει η τακτική Μαρτίνς με τις σερί αλλαγές Λαλά-Βρουσάι

Από το ματς κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς είχε χρησιμοποιήσει ως βασικό δεξί μπακ τον Μάριο Βρουσάι, είχαμε υπογραμμίσει σε σχετικά ρεπορτάζ ότι αυτή δεν ήταν μια λύση έκτακτης ανάγκης, ούτε μια ειδική συνθήκη.

Αντιθέτως αποτελούσε μια σκέψη του προπονητή των πρωταθλητών που είχε κατά νου καιρό και σκόπευε να δοκιμάσει για να σιγουρευτεί αν μπορεί ή όχι να… μεταλλάξει τον νεαρό εξτρέμ σε σύγχρονο μπακ-χαφ.

Wanna be μπακ-χαφ

Εξάλλου και ο ίδιος ο 51χρονος τεχνικός το παραδέχθηκε ότι βλέπει ως ένα wanna be εξαιρετικό δεξιό μπακ χαφ τον Μάριο και ο παίκτης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο και φυσικά να βελτιωθεί αμυντικά. Το πόσο πολύ πιστεύει ο Μαρτίνς σ’ αυτό το ιδιαίτερο project φανερώνει η τακτική του με τον Κένι Λαλά. Μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός φροντίζει να δίνει, έστω και λίγα λεπτά, διαρκώς χρόνο ως δεξί μπακ στον Βρουσάι.

Στο ματς με το Βόλο ήταν βασικός ο Γάλλος αλλά έγινε αλλαγή από τον Βρουσάι στο 77′. Με τον ΟΦΗ η αλλαγή έγινε στο 83′, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στο 83′ επίσης και προχθές με τους κιτρινόμαυρους στο Φάληρο στο 81′! Πέρα από την πίστη του Μαρτίνς στον Βρουσάι είναι ξεκάθαρο ότι δεν βλέπει και όλα όσα θέλει από τον Λαλά που σχεδόν πάντα αφήνει κάτι στη… μέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σισέ, η πλέον παραγωγική του σεζόν.

Βατσλίκ: Γλυκιά εκδίκηση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News