Ολυμπιακός: Τα πέντε «πρέπει» για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Στα ντέρμπι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο πριν από τη σέντρα ακόμα κι αν μιλάμε για το Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΚ για τη Super League και τη σχέση που έχει αναπτύξει ο Πέδρο Μαρτίνς με τους κιτρινόμαυρους όσο είναι στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια από πλευράς πρωταθλητών για να κερδίσουν την ΑΕΚ. Το μεταξύ τους ματς στο ίδιο γήπεδο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το επιβεβαιώνει. Το σίγουρο είναι πως σ’ αυτό το ματς υπάρχουν πέντε «πρέπει» για τους Πειραιώτες. Ποιά είναι αυτά; Ιδού!

1) Να κερδίσει. Το μεγαλύτερο και πιο βασικό «πρέπει» είναι αυτό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει για να είναι σίγουρος πως, στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα διατηρηθεί η διαφορά του με τον ΠΑΟΚ που θα δοκιμάζεται στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ιδανικό θα ήταν να αυξηθεί η διαφορά με τον δικέφαλο του βορρά αλλά δεν θα τον «χαλάσει» να μείνει ως έχει.

2) Να είναι πειστικός. Προφανώς το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα και μετράει. Ωστόσο θα ήταν καλό για τον Ολυμπιακό αν κατάφερνε ενδεχόμενη νίκη να τη συνδυάσει και με μια πειστική εμφάνιση. Μια νίκη ξεκάθαρη, όχι απαραίτητα με πολλά γκολ αλλά όντας κυρίαρχος και δίχως να κινδυνέψει και να αγχώνεται ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για το αποτέλεσμα.

3) Να δικαιώσει / ικανοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η επίσκεψη του προέδρου των ερυθρολεύκων στο Ρέντη ήταν μια επίσκεψη συναγερμού. Ένας πολυάσχολος επιχειρηματίας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σίγουρα πολλά πράγματα να κάνει ωστόσο «ξόδεψε» χρόνο για να βρεθεί κοντά στην ομάδα και να περάσει τα μηνύματα που πρέπει. Και τα μηνύματα ήταν σαφή. Σοβαρότητα, συγκέντρωση, νίκες, νταμπλ. Τίποτα λιγότερο.

4) Να μη «θρέψει» άλλη γκρίνια. Γενικώς φέτος ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει ανικανοποίητος. Γκρινιάζει για το θέαμα που δεν βλέπει συχνά. Γκρινιάζει για το βήμα παραπάνω που δεν έγινε στην Ευρώπη. Γκρινιάζει για την ευστοχία των μεταγραφών. Συχνά η γκρίνια είναι από υπερβολική ως άδικη αλλά συμβαίνει και το τελευταίο που θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό είναι να δώσουν άλλη «τροφή» για περισσότερη.

5) Να υπενθυμίσουν την αξία τους κάποιοι παίκτες. Στα περισσότερα αγωνιστικά… προσκλητήρια φέτος αρκετά από τα «βαριά χαρτιά» του Ολυμπιακού ήταν απόντα. Ο Μαντί Καμαρά είναι στην κορυφή της λίστας. Γιαν Εμβιλά, Ανδρέας Μπουχαλάκης έχουν συχνά σκαμπανεβάσματα. Οι νέοι εξτρέμ είναι μόνιμα απόντες και συνήθως βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά ο Μασούρας. Μεγάλα ups και downs έχουν και οι στόπερ. Όλοι λοιπόν καλούνται να βρεθούν στην καλύτερη μέρα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γκάρι κάνει άνω-κάτω το πλάνο του Μαρτίνς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News