Ολυμπιακός: Πώς θα αυξήσει τη δημιουργία του ο πρωταθλητής

Στην κανονική διάρκεια της φετινής Super League ο Ολυμπιακός έβαλε 47 γκολ σε 308 τελικές προσπάθειες που δημιούργησε. Πέρυσι στο ίδιο διάστημα τα γκολ που σκόραρε ήταν 64 σε 318 τελικές προσπάθειες. Και πρόπερσι, που όλοι αναπολούν και χαρακτηρίζουν εκείνον τον Ολυμπιακό ως τον καλύτερο της εποχής Πέδρο Μαρτίνς, στην κανονική διάρκεια της Super League οι ερυθρόλευκοι σκόραραν 53 φορές σε 355 προσπάθειες…

Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς κοιτώντας τα συγκεκριμένα στατιστικά, τα επίσημα της Super League, είναι ότι αυξομειώνεται κάθε φορά η ευστοχία των Πειραιωτών στην τελική προσπάθεια αλλά, προφανώς, και η ποιότητα των τελικών. Γιατί στατιστικά καταγράφονται τελικές πραγματικά «τζούφιες», δίχως αξία, στιγμές που δεν λογίζονται καν ως ευκαιρίες.

Ποιότητα, όχι ποσότητα

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο και να δημιουργήσει ποιοτικά. Δηλαδή οι τελικές του δεν είναι απαραίτητο να είναι περισσότερες. Πρέπει να είναι καλύτερες σε ποιότητα, όχι σε ποσότητα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στο φινάλε της σεζόν πως ξέρει τι πρέπει να κάνει για να δει την ομάδα του να σκοράρει περισσότερο. Στάθηκε στο θέμα της δημιουργίας και έδειξε βέβαιος ότι μπορεί να το βελτιώσει. Πως; Με τον πλέον προφανή τρόπο: απόκτηση παικτών που θα συνεισφέρουν σ’ αυτό.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα ακόμα 10άρι κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Επίσης ψάχνει και 8άρι αλλά και τουλάχιστον ένα εξτρέμ για να πλαισιώσει Ροντρίγκες και Μασούρα πάνω στους οποίους σκοπεύει να στηριχθεί ο πρωταθλητής τη νέα σεζόν. Γενικώς ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί ότι πέρα από τα φτερά επιβάλλεται η ποιοτική αναβάθμιση της μεσαίας του γραμμής και δη των τετραγωνικών που καλύπτουν ένα 8άρι και ένα 10άρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξίσωση Καρβάλιο-Φορτούνη και το νέο 10άρι

Γρομητσάρης: Σκεπτόμενος φωναχτά για τον Γιώργο Μασούρα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News