Ολυμπιακός PreSeason: Η black power και τα φθηνά λάθη στο φιλικό (3-1) με Σάλτσμπουργκ

Στο 6ο και τελευταίο του PreSeason φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην πανίσχυρη πρωταθλήτρια Αυστρίας, Red Bull Σάλτσμπουργκ (ήττα με 3-1) των 200 εκατ.ευρώ χρηματιστηριακή αξία ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να βγάλει μερικά από τα πιο χρήσιμα συμπεράσματά του σε αντίθεση μ’ εκείνο που είχε προηγηθεί μία μέρα νωρίτερα (κόντρα στην Αρμίνια) και ήταν μπορεί να πει κανείς (στην υπερβολή) ως… μη γενόμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πειραματική 11άδα, πειραματική εικόνα και ήττα 3-1 με Αρμίνια

Αν μη τι άλλο ο Πέδρο Μαρτίνς θα ικανοποιήθηκε από την εικόνα που είχε η ομάδα του στο πρώτο ημίωρο και ειδικά από την προσπάθεια που έκαναν οι Κανέ και Αγκιμπού στη μεσαία γραμμή τόσο ανασταλτικά (κυρίως ο πρώτος) με την πίεση όσο και δημιουργικά (κυρίως ο δεύτερος). Φυσικά θα προβληματίστηκε με τα παιδαριώδη λάθη και τα «φθηνά» γκολ που δέχθηκε ξανά η ομάδα του που πήρε εκ νέου χαμηλό βαθμό στο αμυντικό της transition.

Πάλι 4-2-3-1 και Αγκιμπού στο «10»

Ο Πέδρο Μαρτίνς, κι αυτό δεν είναι έκπληξη, παρέταξε ξανά τον Ολυμπιακό με τη διάταξη 4-2-3-1 που φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα. Ο Βατσλίκ ήταν στα δοκάρια και από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα βρέθηκαν οι Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σωκράτης και Άβιλα. Ο Εμβιλά με τον Κανέ ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ σε ρόλους «6» και «8», μπροστά τους υπήρχε ως 10άρι ο Αγκιμπού και στα φτερά οι Μασούρας (αριστερά) και Ρατζέλοβιτς (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης, τέλος, ήταν ο Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 14′ με μια φάση που μπορεί να πει κανείς ότι βγήκε από τα πιο όμορφα όνειρα του Πέδρο Μαρτίνς.

Φάση-όνειρο το 1-0, εφιάλτης το 1-1

Κι αυτό γιατί υπήρξε πίεση ψηλά (του Αγκιμπού) και λάθος από πλευράς του στόπερ Μπερνάρντο που εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Αραμπί και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε στο 22′ σε μια φάση που ο Σισέ την εκτίμησε πολύ λάθος και για την ικανότητά του στον αέρα συνιστά μεγάλο λάθος από μέρους του. Πήδησε σε λάθος χρόνο και σε λάθος σημείο και έχασε μια φαινομενικά εύκολη «γιόμα» που εκμεταλλεύτηκε ο Σέσκο και κάνοντας κεφαλιά-ασίστ στον Σίμιτς που νίκησε τον Βατσλίκ. Ο Μαρτίνς μόνο χαρούμενος δεν ήταν με τον τρόπο που έγινε το 1-1 όπως και το 2-1 υπέρ των Αυστριακών στο 41′ με τον Καμερί να σουτάρει στην αριστερή γωνία του Βατσλίκ. 

Χωρίς αλλαγή η έναρξη του β’ μέρους

Το πόσο «μέτρησε» το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού φάνηκε από το ότι, για πρώτο φιλικό, δεν έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Έμεινε ωστόσο πιστός στις αλλαγές του με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αλλά και πάλι δεν ήταν πολλές. Δύο αλλαγές έκανε ο Μαρτίνς στο 61′ βάζοντας στο ματς Μαντί Καμαρά και Ζίνκερναγκελ αντί Σωκράτη και Μασούρα. Ο Δανός έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ και ο Αφρικανός πήρε τη θέση του Εμβιλά δίπλα στον Κανέ στέλνοντας στόπερ τον Γάλλο αφού ο Μαρτίνς δεν θέλησε να επιβαρύνει τους Αβραάμ και Μπαγκαλιάνη που είχαν παίξει μια μέρα νωρίτερα ενώ ο Μανωλάς είχε ίωση. Πριν από τις αλλαγές, στο 54′, ο Μασούρας έχασε την ευκαιρία της προετοιμασίας όταν ο Ρατζέλοβιτς του σέρβιρε έτοιμο γκολ αλλά ο Έλληνας αιφνιδιάστηκε και αντί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο προς κενής εστίας, την… πάσαρε στον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα της Red Bull…! 

Αμπουμπακάρ τρίτος… πόλος κορυφής

Ενδιαφέρον το δίχως άλλο ήταν και αυτό που έκανε ο Μαρτίνς στο 68′ όταν αντικατέστησε τον Ελ Αραμπί με τον Αμπουμπακάρ. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε κυρίως ως πλάγιο επιθετικό ή δεύτερο επιθετικό τον νεοαποκτηθέντα παίκτη από τον Άρη, ωστόσο στο πιο δύσκολο φιλικό τον έβαλε στην κορυφή αντί του Μαροκινού. Τρόπον τινά έδειξε / επιβεβαίωσε ο προπονητής των πρωταθλητών ότι σκέφτεται τον Αμπουμπακάρ και ως μοναδικό φορ της ομάδας του για ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Πάντως στο 79′ ο Αμπουμπακάρ απέκτησε συντροφιά στην επίθεση αφού ο Μαρτίνς έβαλε Χασάν και Καρβάλιο στο ματς αντί των Αγκιμπού και Ρατζέλοβιτς στέλνοντας τον Αιγύπτιο στην κορυφή της επίθεσης και τον Πορτογάλο έξω δεξιά στην επίθεση. 

Νέα «πούλημα» νέο γκολ

Με τον Εμβιλά ως στόπερ και τα πόδια όλων πολύ βαριά ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμα πιο ευάλωτος. Και όταν τα πόδια είναι βαριά και το μυαλό δεν σκέφτεται καθαρά και φάνηκε στο 81′ όταν ο Άβιλα έχασε τη μπάλα και η Σάλτσμπουργκ έκανε το 3-1 με τον Μπερνάρντο. Μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε κάτι και το 3-1 ήταν τελικό σκορ για τον Ολυμπιακό που επιστρέφει στην Ελλάδα για να βάλει στην τελική ευθεία την προετοιμασία του για τα επίσημα.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για ποιούς χτύπησαν τα… καμπανάκια του Μαρτίνς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News