Ολυμπιακός PreSeason: Πειραματική 11άδα, πειραματική εικόνα και ήττα (3-1) κόντρα στην Αρμίνια

Μπορεί να σας ακουστεί / διαβαστεί υπερβολικό αλλά το υπ’ αριθμόν «5» PreSeason φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ στο οποίο ηττήθηκε με 3-1 μοιάζει ως μη γενόμενο. Ή για να το πούμε καλύτερα, ως μη ασφαλές δείγμα για συμπεράσματα αφού οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με πειραματική 11άδα. 

Η 11άδα ήταν πειραματική αλλά όχι και η διάταξη (4-2-3-1) που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς αφού μιλάμε για την αγαπημένη του Πορτογάλου που χρησιμοποιεί διαρκώς στα φιλικά. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια και από αριστερά προς τα δεξιά η άμυνα απαρτίζονταν από τους Κούτρη, Μπα, Αβραάμ και Ανδρούτσο. Οι Μπουχαλάκης και Κούντε συνέθεσαν το δίδυμο στο «6» και το «8» και μπροστά τους είχαν τον Βαλμπουενά ως 10άρι. Στα φτερά, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ήταν οι Φαντιγκά και Καρβάλιο που άλλαξαν και πλευρές σε στιγμές του ματς. Στην κορυφή της επίθεσης τέλος ήταν ο Τικίνιο. 

Δεν δούλεψε (σχεδόν) τίποτα

Όπως ήταν αναμενόμενο, μ’ αυτή την πειραματική 11άδα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Ούτε δημιουργικά ούτε ανασταλτικά η απόδοση ήταν αυτή που έπρεπε. Οι Γερμανοί απειλούσαν με σχετική ευκολία ενώ στην άλλη πλευρά ο πρώην ερυθρόλευκος και νυν τερματοφύλακας της ομάδας του Μπίλεφελντ, Στέφανος Καπίνο, ήταν ουσιαστικά θεατής. Η μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει αλλά δεν τα κατάφερε ήταν στο 35′ που ο Τικίνιο με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 2-1 μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά από δεξιά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μόνο η Αρμίνια απειλούσε και σε δύο από τις απειλές της είχε σκοράρει. Στο 7′ με διαγώνιο δεξί σουτ του Κλος εντός περιοχής (1-0) και πλάγια αριστερά και στο 23′ με απίθανο αριστερό πλασέ στην κίνηση (2-0) του Ρζατκόφσκι και μετά από ασίστ του Κλος.

Άτυχος (πάλι) ο Κούτρης, δίχως αλλαγές

Η αναμενόμενα (μ’ αυτή την 11άδα) προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού ήταν το λιγότερο κακό αφού το περισσότερο αφορούσε τη νέα αναγκαστική αλλαγή του Λεονάρντο Κούτρη. Ο «Λέο» είχε αντικατασταθεί και σε προηγούμενο φιλικό, για γονατιά στο αριστερό μέρος των οπισθίων του. Αν μη τι άλλο είναι κρίμα αφού μιλάμε για έναν παίκτη που προσπαθεί να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει να μείνει στο ρόστερ. Το α’ ημίχρονο βγήκε δίχως άλλες συγκινήσεις ενώ η έναρξη του β’ μέρους βρήκε τον Μαρτίνς να μην πραγματοποιεί άμεσα αλλαγές. 

Οι 4 αλλαγές του 63′

Αλλαγές έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως συνηθίζει κοντά στη μία ώρα αγώνα (εν προκειμένω τις έκανε στο 63′) αλλά αυτή τη φορά σαφώς λιγότερες σε σχέση με ό,τι είχε κάνει στα προημούμενα ματς. Οι Αμπουμπακάρ, Μαντί, Χασάν και Ζίνκερναγκελ πήραν τις θέσεις των Φαντιγκά, Κούντε, Τικίνιο και Βαλμπουενά αντίστοιχα. Μετά τις αλλαγές ο Μαντί έπαιξε δίπλα στον Μπουχαλάκη, ο Χασάν στην κορυφή, ο Καρβάλιο 10άρι και στα φτερά οι Ζίνκερναγκελ και Αμπουμπακάρ. Στο β’ ημίχρονο αλλά και κυρίως μετά τις αλλαγές αυτό που συνέβη ήταν να περιοριστεί σημαντικά η επιθετικότητα των Γερμανών και ειδικά η ευκολία με την οποία δημιουργούσαν κινδύνους για την εστία του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο σφιχτός και στο 72′ μπορούσε και να ισοφαρίσει αν ο Καρβάλιο σημάδευε σωστά όντας μόνος απέναντι στον Καπίνο και λίγο δεξιά και όχι λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Η φάση του αγώνα στο 78′, οι αλλαγές στο 79′ 

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει και στο 78′ σε μια φάση που ήταν μάλλον η φάση του αγώνα αφού ο Μαντί Καμαρά έκανε απίθανη ατομική ενέργεια περνώντας ανάμεσα από 3 αντιπάλους και ύστερα έβγαλε έξοχη κάθετη στον Αμπουμπακάρ αλλά εκείνος άνοιξε το κοντρόλ φεύγοντας προς τα δεξιά για να αποφύγει τον εξερχόμενο Καπίνο, και απώλεσε το τετ-α-τετ. Στο 81′ ο ίδιος απώλεσε σπουδαία ευκαιρία αφού η μπάλα του στρώθηκε μετά από κόρνερ όμως το σουτ από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ. Νωρίτερα, στο 79′, οι Αβραάμ και Καρβάλιο έδωσαν τις θέσεις τους σε Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα. Με τις αλλαγές αυτές ο Ανδρούτσος μετακόμισε στη φυσική του θέση, το δεξί άκρο της άμυνας και έστειλε τον Μπαγκαλιάνη δίπλα στον Μπα και ο Μολδαβός ήταν κανονικά αριστερά στη θέση του.  

Θετικό τελευταίο 20λεπτο, οι χαμένοι

Αν μπορεί να κρατήσει κάτι κανείς από το ματς αυτό είναι η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο που ήταν κυρίαρχος και δικαιούνταν, αναμφίβολα, γκολ ισοφάρισης και ίσως κάτι παραπάνω. Αντιθέτως οι παίκτες του Μαρτίνς δέχθηκαν γκολ στο 88′ στην πρώτη φάση της Αρμίνια στο β’ 45λεπτο. Και συνέβη ό,τι κι άλλες φορές, κάθετη στην πλάτη της άμυνας (εν προκειμένω του Μπα) και γκολ του Χακ που πέρασε και τον Κρίστινσον πλασάροντας από πολύ πλάγια και δεξιά. Από την άλλη δεν μπορεί παρά να σχολιάσει κανείς ότι ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες αφού παίρνει χρόνο αλλά το παιχνίδι του δεν έχει καθόλου ουσία, αντιθέτως επαναλαμβανόμενα κουραστική προσπάθειά του να φανεί με ντρίμπλες και σλάλομ που δεν πιάνουν. Συνήθως όταν η μπάλα πάει στα πόδια του ο Ολυμπιακός χάνει την κατοχή της… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News