Ολυμπιακός: Πρέπει να πωληθεί ο Μαντί Καμαρά το καλοκαίρι;

Όταν το 2018 ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό έναντι λιγοστών χρημάτων ελάχιστοι θα περίμεναν αφενός ότι ο Αφρικανός θα γίνει βασικότατο στέλεχος της ομάδας και αφετέρου το ταμπελάκι σε πιθανή πώλησή του θα έγραφε 12, 15 ή και 20 εκατ.ευρώ. Κι όμως! Η θητεία του Μαντί στους Πειραιώτες συνέπεσε με τη θητεία του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μαντί έχει 178 ματς με τον Πορτογάλο αυτή την 4ετία. Κι αυτό είναι αμφίδρομο αφού και ο Μαρτίνς δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλο παίκτη στον Ολυμπιακό περισσότερο απ’ όσο έχει χρησιμοποιήσει τον χαφ από τη Γουϊνέα.

Μέτρια σεζόν αλλά…

Η φετινή σεζόν ωστόσο για τον Καμαρά ήταν, επιεικώς, μέτρια. Κι αυτό έκανε αρκετό κόσμο να αναρωτιέται το εξής απλό: Πρέπει να πωληθεί αυτό το καλοκαίρι; Η απάντηση είναι προφανής, όχι απαραίτητα εύκολη. Και το προφανές είναι ένα μεγάλο «ναι». Φαίνεται ο Καμαρά να έχει κάνει τον κύκλο του στον Ολυμπιακό. Η πρόσφατη παραδοχή του ότι δεν είχε καλή σεζόν ήταν ένα καλό σημάδι. Γιατί μόνο όταν αναγνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει πιθανότητα να το λύσεις.

Στοίχισε το κόψιμο από την αποστολή του Κόπα Άφρικα

Πέρα από την μέτρια σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι, ο Μαντί έμεινε και εκτός αποστολής της Γουϊνέας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κι αυτό, όπως είναι φυσικό, έριξε τη μετοχή του στο χρηματιστήριο. Προ διετίας το ταμπελάκι πώλησης έγραφε, ακατέβατα, 20 εκατ.ευρώ. Πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι λογικό να έχουν προσαρμοστεί προς τα (ελαφρά) πιο κάτω. Κι αυτό γιατί αντιλαμβάνονται καλύτερα απ’ όλους τους νόμους της αγοράς. Ένας διεθνής παίκτης πάντα κερδίζει πόντους στην εκτίμηση της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας. 

Το τάιμινγκ δεν δείχνει κατάλληλο αλλά…

Το θέμα βέβαια δεν είναι το 5 πάνω ή 5 κάτω. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο Ολυμπιακός (και ο παίκτης) αν το τάιμινγκ είναι το κατάλληλο. Κατάλληλο δεν δείχνει αλλά από την άλλη φαίνεται να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Εξάλλου κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη… φωτιά ότι αν περιμένουν αμφότεροι έναν χρόνο ακόμα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα του χρόνου. Μπορεί και να είναι αλλά, από την άλλη, μπορεί και να είναι χειρότερα και η έξτρα αναμονή να εμπεριέχει τέραστιο ρίσκο. Συνεπώς το «πουλάκι» αναμένεται φέτος να πετάξει για άλλες πολιτείες. Το ποιές θα το «αποφασίσει» η αγορά που έχει τους δικούς της νόμους. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Εθνική Ελλάδας ο Μπάλντοκ, τα νέα δεδομένα για τη μεταγραφή

Τι αλήθεια έχει συμβεί με τον Ουάρντα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News