Ολυμπιακός Μεταγραφές: Γιατί κάνει... κλικ στους πρωταθλητές ο Αμπουμπακάρ Καμαρά;

Ολυμπιακός Μεταγραφές: Γιατί κάνει… κλικ στους πρωταθλητές ο Αμπουμπακάρ Καμαρά; | Super League | Άρης

Πόσοι Καμαρά… χωράνε στον Ολυμπιακό; Η απάντηση είναι απλή: όσοι έχουν την απαραίτητα ποδοσφαιρική αξία. Το θέμα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ αριθμητικό αλλά ποιοτικό. Μετά τον Μαντί και τον Αγκιμπού, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κάνει… like σε έναν ακόμα Καμαρά. Τον Αμπουμπακάρ του Άρη.

Τα στοιχεία που αρέσουν

Ο 27χρονος επιθετικός από τη Μαυριτανία είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει σε όλους στο μεγάλο λιμάνι. Και αρέσει γιατί έχει αρκετά από τα στοιχεία ενός σύγχρονου επιθετικού και, παράλληλα, δεν μοιάζει με κανέναν απ’ όσους ήδη έχει ο Ολυμπιακός. Είναι γρήγορος και συνάμα δυνατός. Έχει καλή τεχνική. Κινείται εντός αλλά και εκτός περιοχής. Γενικώς έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Ακόμα και η θητεία του σε σπουδαία πρωταθλήματα χωρών όπως η Αγγλία και η Γαλλία προστίθενται στη λίστα με τα προτερήματά του. Φέτος με τον Άρη έχει 10 γκολ και 4 ασίστ σε 36 συμμετοχές. Δεν είναι πολλά αλλά αυτό έχει να κάνει και με τη δημιουργία του Άρη καθώς και με το ότι είναι ένας all around φορ που κάνει τα πάντα.

Τι θέση θα έχει στην ιεραρχία;

Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, τι θα γίνει αν αναποκτηθεί ο Αμπουμπακάρ και παράλληλα μείνει και ο Ελ Αραμπί αλλά και ο Τικίνιο. Η απάντηση είναι απλή: εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός δεν σκέφτεται τον Καμαρά ως αντικαταστάτη ή διάδοχο κάποιου από τους υπάρχοντες. Είναι μια διαφορετική, ξεχωριστή περίπτωση. Αρέσει γι’ αυτό το πακέτο που διαθέτει και, όπως προείπαμε, δεν μοιάζει με τους άλλους δύο που έχει ο Ολυμπιακός, ούτε καν με τον Χασάν που ήταν δανεικός φέτος στην Τουρκία. Ο Αμπουμπακάρ θα χρησιμοποιείται από τον Πέδρο Μαρτίνς που ο Πορτογάλος θα εκτιμά ότι ταιριάζει περισσότερο και το αυτό θα ισχύει και για τους (όποιους) άλλους φορ. 

Και τώρα λοιπόν τι; Τώρα, αναμονή και βλέπουμε. Ότι αρέσει δεν σημαίνει και ότι θα αποκτηθεί αφού υπάρχει συμβόλαιο και είναι βασικός σε μια σημαντική ομάδα όπως ο Άρης. Το γεγονός ότι αρέσει ωστόσο το κρατάμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βαλμπουενά αισιοδοξεί πως θα πάει ένα… γύρο ακόμα.

Ο Χένρι ελεύθερος να βρει ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News