Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ένα... Golden Boy στη λίστα που κοστολογείται 12 εκατομμύρια ευρώ!

Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ένα… Golden Boy στη λίστα που κοστολογείται 12 εκατομμύρια ευρώ!

Το… Golden Boy της Ρεμς, Ναθάναελ Εμπουκού, φαίνεται να έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για μικρόσωμο (1.70μ.) μεσοεπιθετικό που έχει γεννηθεί στη Γαλλία και έχει ρίζες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Τώρα είναι διεθνής με την Κ21 της Γαλλίας ενώ έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρότερες. Τη σεζόν που τέλειωσε είχε 30 συμμετοχές με τη Ρεμς στη Ligue1 εκ των οποίων τις 18 ως βασικός.

Γιατί τον αποκαλούν Golden Boy; Επειδή συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 100 υποψήφιων για τον σχετικό τίτλο που δίνεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών κάθε χρόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της L’Equipe τον χειμώνα, η Ρεμς είχε ήδη κατά νου ότι πρέπει να τον πουλήσει αφού το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο από τώρα και δύσκολα θα μπορέσει να τον κρατήσει, ωστόσο η τιμή εκκίνησης τότε γράφονταν πως είναι τα 12 εκατ.ευρώ αφού είχε προσελκύσει ενδιαφέρον άλλων γαλλικών αλλά και γερμανικών ομάδων!

Ρεμς: Σαμπάνια και ταλέντα

Η Ρεμς που εδρεύει στην ομώνυμη γαλλική πόλη που θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της σαμπάνιας, έχει τη φήμη του συλλόγου που… εκκολάπτει νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ακαδημία της και ο Εμπουκού είναι ένας εξ’ αυτών αλλά όχι ο μόνος (Μπουλαγιέ Ντία, Ελ Μπιλάλ Τουρέ). Τον Αύγουστο του 2019, σε ματς κόντρα στη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεμς στη μεγάλη κατηγορία μπαίνοντας ως αλλαγή. Έκτοτε άρχισε και να κάνει αίσθηση για το ταλέντο του και να παίζει πιο συχνά. Μερικούς μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2019, τράβηξε τα μάτια πολλών πάνω του αφού ως παίκτης της Κ17 της Γαλλίας συμμετείχε στο Μουντιάλ που έγινε στη Βραζιλία όπου πέτυχε 5 γκολ σε 6 ματς και πήρε το ασημένιο παπούτσι της διοργάνωσης ως 2ος σκόρερ του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια πρώτη κρίση (ως τώρα) για τους υπό κρίση

Η επιστροφή του… κανονικού Μανωλά τώρα αρχίζει

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News