Ολυμπιακός PreSeason: Μια πρώτη κρίση (μέχρι τώρα) για τους υπό κρίση

Δεν είναι μυστικό ότι στην PreSeason του Ολυμπιακού που λαβαίνει χώρα επί αυστριακού εδάφους αυτές τις μέρες κρίνονται ουκ ολίγοι από τους παίκτες που είναι εκεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει προσπάθεια απ’ όλους και πειστήρια για το αν αξίζουν ή όχι να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν από συγκεκριμένους. Ας κάνουμε μια πρώιμη και αρκετά ρισκαδόρικη αξιολόγηση με βάση όσα έχουν δείξει ως τώρα κάποιοι παίκτες.  

 

Λεονάρντο Κούτρης 

Το σίγουρο είναι ότι ο Ελληνοβραζιλιάνος αριστερός μπακ είναι αποφασισμένος να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι αξίζει να μείνει. Σε κάθε λεπτό που έχει αγωνιστεί στα φιλικά έχει το πάθος επίσημου αγώνα και προσπαθεί να είναι προσηλωμένος και στα αμυντικά καθήκοντα και να μην παρασύρεται από τα γονίδιά του που λένε: φουλ επίθεση. Φαίνεται να έχει κάνει βήματα προόδου, μένει να φανεί αν έχει πείσει και τον προπονητή γι’ αυτό ώστε να τον κρατήσει. 

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς

Ο Σέρβος μοιάζει να έχει επιστρέψει ίδιος μ’ αυτό που ήταν όταν έφυγε κι αυτό σίγουρα δε μπορεί να είναι καλό για ‘κείνον. Έχει διάθεση, έχει όρεξη αλλά με την ουσία τι γίνεται; Ο Σέρβος αφήνει τη μεγάλη πλειοψηφία των προσπάθειών του στη μέση κι αυτό φυσικά δεν αρέσει σε κανέναν στον Ολυμπιακό. Πρέπει άμεσα να βελτιωθεί σημαντικά γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος και ο συναγωνισμός τεράστιος. 

Μπαντιουγκού Φαντιγκά

Ο Πέδρο Μαρτίνς έπαθε μαζί του την… πλάκα που έπαθε όταν είδε πρώτη φορά σε προπόνηση και τον Αγκιμπού Καμαρά. Ωστόσο, θέλοντας να πείσει ή και να εντυπωσιάσει, ο Φαντιγκά κάνει κατάχρηση ντρίμπλας και παίζει για να κάνει επίδειξη του πλούσιου ταλέντου του. Σε ομάδες τύπου Ολυμπιακού αυτό δεν είναι το ζητούμενο ειδικά όταν κάνει ζημιά στην ουσία. Πρέπει άμεσα να γυρίσει το… τσιπ του εγκεφάλου.   

Θανάσης Ανδρούτσος

Αποτελεί έναν παίκτη που στην πραγματικότητα δεν κρίνεται αφού ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του και φυσικά ότι είναι Έλληνας και αξιόπιστος τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής στο ρόστερ. Βεβαίως σε μια μεταγραφική περίοδο τίποτα δεν αποκλείεται ενώ μην ξεχνάμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να κάνει περικοπές στο ρόστερ αφού οι παίκτες είναι ήδη πολλοί. 

Ζοάο Καρβάλιο

Ο Πορτογάλος ήρθε πέρυσι μεσούσης της σεζόν, μη έχοντας μάλιστα πολλά ματς στα πόδια του στη Νότιγχαμ, και όπως είναι φυσικό δεν μπορούσε να κριθεί με ασφάλεια. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τον Ολυμπιακό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο ρόστερ αφού αγωνίζεται και σε μια θέση που οι πρωταθλητές ψάχνουν ενίσχυση και βελτίωση της δημιουργικότητάς τους. Πάντως μέχρι τώρα στην προετοιμασία είναι μάλλον μέτριος.  

Πιερ Κούντε

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει εδώ και καιρό, όπως σας γράψαμε και σε σχετικό ρεπορτάζ στο sportday.gr, να του δώσει την ευκαιρία που ήθελε να πάρει από πέρυσι αλλά δεν κατάφερε λόγω της μη πώλησης του Μαντί Καμαρά αφου εκείνον προορίζονταν να αντικαταστήσει. Έχει μπει με κέφι, με διάθεση και τα πάει πολύ καλά ως τώρα στην προετοιμασία παίζοντας και ως 8άρι ενώ ο Μαρτίνς πειραματίζεται μαζί του και σε ρόλο (ψευτο)10αριού.  

Μαμαντού Κανέ

Ο 25χρονος χαφ από τη Γουϊνέα αποτέλεσε μεταγραφή έκπληξη από τη Νέφτσι Μπακού και σ’ αυτή την προετοιμασία επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον ορισμό του value for money. Είναι ένα κλασικό 8άρι του οποίου η βασική δουλειά / ικανότητα είναι να αμύνεται και να μάχεται. Παράλληλα προσπαθεί και στο να δώσει μια σωστή πρώτη πάσα και τα καταφέρνει. Εκτός απροόπτου θα είναι στο ρόσρερ.  

Τικίνιο Σοάρες

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε πέρυσι κι ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν επί μήνες ελεύθερος και ανενεργός κι αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη να δείξει τον καλό του εαυτό. Μάλιστα στην περυσινή προετοιμασία ήταν και άτυχος αφού έβγαλε τον ώμο του κι έμεινε άλλους δύο μήνες πίσω. Ο ίδιος δουλεύει καλά και σοβαρά τώρα στην προετοιμασία ενώ τα ΜΜΕ και ειδικά τα τουρκικά γράφουν ότι είναι πιθανό να έρθει πρόταση για ‘κείνον.  

Αχμέντ Χασάν

Και ωραίο γκολ έχει βάλει σ’ αυτή την προετοιμασία και σοβαρά δουλεύει όπως πάντα ο Αιγύπτιος. Το αν θα μείνει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν ωστόσο εξαρτάται και από άλλα πράγματα και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του… Εκτός βεβαίως αν πραγματοποιηθεί κάτι απ’ όσα γράφουν οι Τούρκοι για τον Τικίνιο και τελικά αποχωρήσει εκείνος από τη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού στην οποία οι σίγουροι είναι οι Ελ Αραμπί και Αμπουμπακάρ Καμαρά.   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επιστροφή του… κανονικού Μανωλά τώρα αρχίζει

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News