Ολυμπιακός: Κίτσο, κάν' το όπως ο Τσιμίκας!

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει μπροστά το πρότζεκτ Φώτης Κίτσος και προχωρούν στη βήματα της εξέλιξης του Κώστα Τσιμίκα

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει βάλει μπροστά το πρότζεκτ του Φώτη Κίτσου και τον προωθεί για το μελλοντικό αριστερό μπακ της ομάδας!

Η πρόθεση αυτή δε φάνηκε τώρα στα ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά είναι κάτι το οποίο έχει δουλέψει τα τελευταία δύο χρόνια. Στην πορεία όμως προέκυψε να γίνει μπακ…

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κίτσος είχε μπει στην αποστολή του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο εντός έδρας ματς τότε που η ομάδα του Πειραιά είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Κίτσου στην αποστολή.

Είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο υπολογίζουν οι Πειραιώτες για το μέλλον, αφού έχουν δει ότι δουλεύει αρκετά και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Από το δίκτυο των σχολών που έχει ο Ολυμπιακός

Είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός πως ο Κίτσος προέρχεται από το δίκτυο ποδοσφαίρου των σχολών που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός. Ένα δίκτυο το οποίο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και ο 18χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τη σχολή στη Βάρη, τον Ολυμπιακό Βάρης.

Το 2020 είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» ως μέλος του τμήματος κάτω των 17 ετών και τώρα πριν λίγες ημέρες υπέγραψε νέο.

Αυτός ναι, είναι περίπτωση Τσιμίκα!

Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν συγκρίνει τον Αποστολόπουλο με τον Τσιμίκα, γιατί και οι δύο είναι αριστεροπόδαροι και πήραν μεταγραφή από τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό. Υπάρχει όμως μία διαφορά σημαντική, πως ο Τσιμίκας ήταν εξτρέμ, ενώ ο Αποστολόπουλος από την αρχή ήταν «καθαρό» αριστεροπόδαρο μπακ.

Εδώ είναι η μεγάλη ομοιότητα του Κίτσου με τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ…

Το γεγονός, δηλαδή, πως αμφότεροι σε επίπεδο ακαδημίας αγωνιζόντουσαν ως εξτρέμ και στην πορεία ο Ολυμπιακός στην πρώτη ομάδα τους έκανε μπακ!

Στην ακαδημία ο Κίτσος όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε ως εξτρέμ, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να τον κάνει μπακ. Κάτι το οποίο ζήτησε και από τον Αριέλ Ιμπαγάσα για τη δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

«Ψήφισε» Κίτσο και όχι μεταγραφή

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι ξεκάθαρα το νούμερο ένα αριστερό μπακ στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα τον Ιανουάριο οι «ερυθρόλευκοι» ψάχτηκαν για την απόκτηση ενός δεύτερου αριστερού μπακ για να δίνει ανάσες και εξτρά λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Ζαγαρίτης ήταν ο νούμερο ένα υποψήφιος, Έλληνας, νεαρός σε ηλικία και με καλή άποψη από πλευράς «ερυθρόλευκων». Τελικά όμως η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Κίτσο, ο οποίος έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Επιπλέον επειδή ακριβώς μέχρι τώρα ήταν εξτρέμ, πάει να πει πως έχει και αυτό το παραπάνω στην επίθεση…

Ανταποκρίθηκε σωστά

Στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Κίτσο. Με τον 18χρονο ποδοσφαιριστή να ανταποκρίνεται μια χαρά.

Αμυντικά έδειξε καλά στοιχεία, παρά το γεγονός πως τώρα μαθαίνει τη θέση και χαρακτηριστικό ήταν το σπριντ που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και έκοψε τον Καρέλη τη στιγμή που έβγαινε απέναντι στον Τζολάκη.

Επιθετικά, δεν έδειξε κάτι λιγότερο απ’ αυτό που όλοι περίμεναν, αφού το… έχει με την μπάλα στα πόδια και τη φάση «ένας εναντίον ενός».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News