Ολυμπιακός: Η «μεταγραφή» 8αριού του Μαρτίνς

Στο πιθανότατα δυσκολότερο και πιο απαιτητικό ματς της σεζόν ως τώρα, αυτό με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για το UEFA Europa League, ο Πέδρο Μαρτίνς παράταξε τον Ολυμπιακό με τον Αγκιμπού Καμαρά δίπλα στον Γιαν Εμβιλά, ως 8άρι, προκαλώντας έκπληξη τους περισσότερους για την απόφαση αυτή.

Λέμε τους περισσότερους γιατί υπήρχαν και λίγοι στο Ρέντη που γνώριζαν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει και τέτοια σχέδια για τη φετινή αποκάλυψη της σεζόν από πλευράς Πειραιωτών. Τι σχέδια; Ο 51χρονος προπονητής που, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, έχει την ευκαιρία να βλέπει καθημερινά στο Ρέντη και τον Αγκιμπού και όλους τους παίκτες του, γνωρίζει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει καθένας απ’ όλους όσοι βρίσκονται στο ρόστερ. Με τον Αγκιμπού συγκεκριμένα έχει πειραματιστεί αρκετά και γι’ αυτό γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση του 8αριού.

Η καλύτερη θέση

Για την ακρίβεια δεν γνωρίζει απλά ότι μπορεί να ανταποκριθεί αλλά ότι πιθανότατα αυτή είναι η καλύτερη θέση στην οποία μπορεί να αποδώσει. Ο Μαρτίνς πιστεύει ότι ο Αγκιμπού με το χαμηλό κέντρο βάρους, με τη διάθεση να παίζει κάθετα και φυσικά το πολύ τρέξιμο μπορεί να ανταποκριθεί. Όσον αφορά στο φαινομενικό μειονέκτημα του ύψους και της δύναμης στα οποία υστερεί, μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα. Εξάλλου υπάρχουν ουκ ολίγα 8άρια που είναι στα δικά του «κυβικά». Γι’ αυτό λοιπόν κάθε άλλο παρά έκπληξη πρέπει να αισθανθεί κανείς βλέποντας τον Αγκιμπού ξανά σε ρόλο 8αριού, δίπλα στον Εμβιλά ή άλλων που θα έχει το ρόλο του αμυντικού μέσου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαλμπουενά: Το γαλλικό κλειδί για τις «σκούρες» καταστάσεις.

Οι 150 συμμετοχές του Μασούρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News