Ολυμπιακός: Το γαλλικό κλειδί στις «σκούρες» καταστάσεις

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός στο Βόλο για τη Super League, με δυσκολία όμως και χάρη στον άνθρωπο για τις δύσκολες αποστολές, τον Ματιέ Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής φέτος έχει εξελιχθεί στον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, καθώς ναι μεν δεν είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο είναι απ’ αυτούς που δίνει σημαντικές λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς όποτε έρχεται από τον πάγκο.

Είναι λίγα τα ματς που έχει παίξει ως βασικός ο Βαλμπουενά φέτος, καθώς εκτός από το γεγονός πως πιθανότατα είναι η τελευαία του σεζόν, έχει ταλαιπωρηθεί και με τραυματισμούς, ιδιαίτερα πριν τα Χριστούγεννα. Όπως όμως και να έχει είναι από τους παίκτες που ξέρει ο Πορτογάλος τεχνικός πως όταν θα τον «ρίξει» στον αγωνιστικό χώρο, θα του δώσει το κάτι παραπάνω που θέλει.

Κανένα «γεμάτο» 90λεπτο

Από τα 28 ματς στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί ο Ματιέ Βαλμπουενά μέχρι τώρα, στα 12 είναι που έχει μπει στη βασική ενδεκάδα. Όμως αυτό το οποίο ξεχωρίζει ως στοιχείο, είναι πως σε κανένα απ’ αυτά δεν έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο το ματς, αφού πάντα έχει γίνει αλλαγή.

Ο μεγαλύτερός του χρόνος στο γήπεδο τη φετινή σεζόν, ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, 88′ λεπτά, στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.

Οι αριθμοί του άλλα «λένε»…

Παρά το γεγονός πως δεν είναι στις βασικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ματιέ Βαλμπουενά τα έχει πάει μια χαρά αναφορικά με τους αριθμούς του τη φετινή σεζόν.

Στα 28 ματς που έχει πάρει, εκ των οποίων τα τρία ματς είναι για μόλις ένα λεπτό, έχει καταφέρει να σκοράρει τρεις φορές και να δώσει 7 ασίστ! Οπότε στον τομέα των ασίστ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, μπορεί να γίνει διψήφιος ο αριθμός αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό…

Τον «φωνάζει» όποτε έρχονται τα δύσκολα!

Η ουσία της φετινής παρουσίας του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό είναι πως όποτε ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τα… σκούρα στους αγώνες της ομάδας του, τον «φωνάζει» από τον πάγκο. Αυτό γιατί ξέρει καλά πως ο Γάλλος θα του δώσει το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο και θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Είναι αρκετά τα ματς στα οποία ο Γάλλος μπήκε στο χορτάρι και άλλαξε τη ροή ενός αγώνα!

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Έπαιξε ως βασικός και στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού και έβγαλε ασίστ τόσο στο εντός, όσο και στο εκτός έδρας ματς, ενώ ασίστ είχε και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Από εκεί και πέρα η επόμενη ασίστ του ήταν στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος, στη νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία με 2-1. Από εκεί και πέρα στο πρωτάθλημα είχε μία ασίστ στον Παναιτωλικό, στη νίκη με 2-1 στο πρωτάθλημα μέσα στο Αγρίνιο.

Ο δήμιος του Βόλου

Φέτος έχει εξελιχθεί ο Βαλμπουενά σε δήμιο του Βόλου, καθώς έχει σκοράρει και στα δύο ματς του Ολυμπιακού, γκολ τα οποία μάλιστα έδωσαν νίκη στους «ερυθρόλευκους» στα τελευταία λεπτά!

Το άλλο γκολ που έχει βάλει φέτος ήταν με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, στο 3-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Δεν είναι μόνο οι ασίστ και τα γκολ

Πέρα από τις ασίστ και τα γκολ που έχει ο Γάλλος στη μέχρι τώρα αγωνιστική περίοδο, γενικότερα όποτε μπαίνει στο γήπεδο δίνει λύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πέδρο Μαρτίνς αρκετές φορές τον έχει «φωνάξει» από τον πάγκο όποτε βλέπει ότι ένα παιχνίδι δεν πάει στον Ολυμπιακό και φέτος έχει συμβεί αρκετές φορές στην ομάδα του Πειραιά.

Οι πιο χαρακτηριστικές του παρουσίες στο γήπεδο σε αγώνες οι οποίοι έδειχναν να «στραβώνουν» για τον Ολυμπιακό, ήταν με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, ο Γάλλος ναι μεν δεν είχε ασίστ ή γκολ αλλά με την παρουσία του κατάφερε να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, όπως και στο παιχνίδι με την Αντβέρπ επίσης στο Καραϊσκάκη.

Στην Ελλάδα πέρα από τους αγώνες με το Βόλο, στους οποίους σκόραρε, η παρουσία του είχε βοηθήσει τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και ας μην έφτασε στην επίτευξη κάποιου γκολ ή ασίστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News