Ολυμπιακός: Η αλλαγή προτεραιοτήτων σε στόχους και μεταγραφές

Κάτι πολύ δυσάρεστο που συμβαίνει στη… γειτονιά μας και επηρεάζει την Ευρώπη και όχι μόνο, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δηλαδή, επηρέασε και τον Ολυμπιακό και τις προτεραιότητές του. Ως γνωστόν, ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων (κι εφόσον κατακτήσει το Champions League ομάδα που θα πάρει εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματός της) από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, κάνει… σκόντο στα προκριματικά του πρωταθλητή Ελλάδας.

Αντί να συμμετάσχει από τον α’ προκριματικό, θα το κάνει ξανά από τον β’, όπως πέρυσι. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να ξεκουραστούν ικανοποιητικά ακόμα κι αν φτάσουν στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει σε περίπου ένα μήνα (21/5) από τώρα.

Τώρα θέλουν και τα δύο τρόπαια

Κι ενώ μέχρι πρότινος το Κύπελλο ήταν η μικρότερη έγνοια για τους ερυθρόλευκους, τώρα δεν ισχύει αυτό. Οι προτεραιότητες άλλαξαν και το Κύπελλο μπήκε… δίπλα στο πρωτάθλημα της Super League. Πλέον οι ερυθρόλευκοι θέλουν την πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του τροπαίου ώστε να κάνουν το νταμπλ. Γι’ αυτό και την Τετάρτη ο Πέδρο Μαρτίνς θα βάλει ό,τι καλύτερο έχει και οι παίκτες θα δώσουν ό,τι έχουν για να έρθει η νίκη-πρόκριση. Στο μεγάλο λιμάνι θέλουν πολύ να κάνουν πια μια διπλή φιέστα. Να υπάρχουν δύο τρόπαια για να γιορτάσουν κι ας προηγείται χρονικά το φινάλε του πρωταθλήματος σε σχέση με τον τελικό κυπέλλου.

Οι βασικές μεταγραφικές αναζητήσεις

Ύστερα θα ασχοληθούν με τα μεταγραφικά για τα οποία οι περισσότεροι έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε εδώ και καιρό. Οι προτεραιότητες, κι εδώ, έχουν διαφοροποιηθεί και παίζει σημαντικό ρόλο η εικόνα των τελευταίων αγώνων και θα παίξει η εικόνα των αγώνων ως το φινάλε της σεζόν. Πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα, δεν είναι και τόσο πια. Δεδομένη παραμένει μία από τις βασικές μεταγραφικές αναζητήσεις, δεξιού μπακ. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα «φτερά» της επίθεσης όπου σταθερές θεωρούνται πια οι Μασούρας και Ροντρίγκες αλλά χρειάζονται «συνεργάτες» ώστε να βγει η επόμενη πολύ απαιτητική σεζόν. Παράλληλα δεν αποκλείεται, εν τέλει, να μη μείνουν παίκτες που θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι εδώ και του χρόνου… 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να… φτύσουμε αίμα».

Ο Γκάρι του δίνει φτερά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News