Ολυμπιακός: Ο Γκάρι του δίνει... φτερά

Ολυμπιακός: Ο Γκάρι του δίνει… φτερά και φάνηκε κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για Super League και κύπελλο Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ κι αυτό δεν ήταν καλό. Από την άλλη σταμάτησε το σερί των έξι αγώνων στα οποία δέχονταν γκολ κι αυτό ήταν αναμφίβολα καλό. Το 4-3-3 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς με την επαναφορά της γνωστής και έμπειρης τριάδας Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά δούλεψε αφού οι ερυθρόλευκοι δεν «έδωσαν» πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ, μόνο σε στιγμιαίες αδράνειες κινδύνεψαν.

Βοηθάει να ξε…μπουκώνει

Πέρα απ’ αυτό, και στην Τούμπα μετά τη Λεωφόρο επιβεβαιώθηκε ότι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν παίκτη που μπορεί να τον βοηθήσει να ξε… μπουκώσει δημιουργικά και επιθετικά. Βρήκε έναν εξτρέμ που και ταχύτητα έχει και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός έχει, και πλάτος δίνει και ξέρει να σεντράρει σωστά δίνοντας την ευκαιρία σε συμπαίκτες του να σκοράρουν. Και μπορεί ο Μασούρας στη Λεωφόρο να μην σκόραρε (στο 4′) ενώ στην Τούμπα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (στο 10′) το γκολ να ακυρώθηκε για… χιλιοστά ως οφ σάιντ, ωστόσο αυτό δεν διαγράφει τα όσα έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες και είδαμε όλοι.

«Ο νέος Βαλμπουενά»

Ο 31χρονος εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει ποικιλία στο παιχνίδι του και δίνει ήδη περισσότερα απ’ αυτά που (δεν) έχουν δώσει οι Χένρι Ονιεκουρού και Ρόνι Λόπες οι οποίοι αποκτήθηκαν με πολλές ελπίδες να επενδύονται πάνω τους αλλά δεν τις έχουν δικαιώσει. Το πολύ καλό ξεκίνημα των πρωταθλητών στην Τούμπα, όπως και στη Λεωφόρο, οφείλονταν εν πολλοίς στον Γκάρι γι’ αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς, και στα δύο ματς, ζητούσε από τους παίκτες του να τροφοδοτούν τη νέα… περίπτωση Βαλμπουενά. Αυτή ήταν η ατάκα που έλεγαν στο μεγάλο λιμάνι όταν εξηγούσαν την επιλογή να αποκτηθεί ο Ροντρίγκες. Έβλεπαν στο πρόσωπο του έμπειρου παίκτη κάποιον που θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως ο Γάλλος. Μπορεί στο αγωνιστικό στυλ να μην είναι εντελώς ίδιοι ωστόσο το «νέος Βαλμπουενά» αφορούσε την εμπειρία, τον χαρακτήρα, την ποιότητα και την ικανότητα να αγωνίζεται και ο Γκάρι στα φτερά και (σπανιότερα) πίσω από τον φορ.

Σπουδαίο είναι ότι ο 31χρονος παίκτης έχει αρχίσει να συνεργάζεται ικανοποιητικά με τον έτερο βασικό εξτρέμ, τον Γιώργο Μασούρα τον οποίο «βρίσκει» στην αντίπαλη περιοχή με τις σέντρες του δίνοντάς του την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει.

Τι του λείπει ακόμα

Αυτό που λείπει, προς το παρόν, από τον Γκάρι και είναι λογικό, έχει να κάνει με τη διάρκεια και τις αντοχές του. Εκτός του ότι αποκτήθηκε ως ελεύθερος κι ενώ η σεζόν είχε αρχίσει, αντιμετώπισε και 2-3 προβλήματα τραυματισμών που τον πήγαν κι άλλο πίσω. Πλέον αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και τη φυσική κατάσταση που πρέπει. Οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν, εφόσον κάνει δίχως προβλήματα προετοιμασία και μάθει καλύτερα την ομάδα, είναι αναμφίβολα τεράστιες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να φτύσουμε αίμα» και η… οφειλή του Μασούρα

Ο Μανωλάς έφερε Τ(σ)ούμπα τον Άκπομ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News