Ολυμπιακός Champions League: Γιατί πρέπει να είναι αισιόδοξος στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη

Ένα πολύτιμο και σημαντικό ευρωπαϊκό «διπλό» ξεγλίστρησε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης (20/7) στη Χάιφα κόντρα στη Μακάμπι χάρη στο απίθανο και πολύ τυχερό γκολ στο 90+2′. Κι αφού επρόκειτο απλά για το 1ο ματς μεταξύ των δύο για τον β’ προκριματικό του Champions League, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Γ.Καραϊσκάκης (27/7). 

Μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ το 1-1 του «Sammy Ofer Stadium» δεν προσφέρει ουσιαστικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο υπάρχουν λόγοι που κάνουν τους πρωταθλητές της Super League να αισιοδοξούν. Λόγοι ουσίας και ψυχολογίας. Γιατί μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος ο Ολυμπιακός;

1) Με τον κόσμο του στο σπίτι του πάντα είναι αλλιώς. Δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Το Γ.Καραϊσκάκης αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς «ναούς» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχει μια ιδιαίτερη αύρα σπρώχνοντας τον Ολυμπιακό και μπλοκάροντας τον αντίπαλο. Σημαντικό βέβαια είναι όσοι βρεθούν στο γήπεδο να έχουν τη «σωστή» ψυχολογία και το σωστό σκεπτικό και να μην πάνε με αρνητική προδιάθεση και να δυσανασχετούν με το παραμικρό. Συμπαράσταση θέλει ο Ολυμπιακός, όχι έξτρα άγχος απ’ αυτό που δεδομένα έχει. 

2) Μία εβδομάδα υπέρ του. Κάθε μέρα που περνάει αυτό το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό είναι κέρδος. Κέρδος στην προσπάθεια των νέων παικτών να βρουν φυσική κατάσταση και να ενσωματωθούν στο σύνολο και κέρδος γενικότερης ομοιογένειας. Ειδικά σημαντικοί παίκτες όπως ο Βρσάλικο και ο Ζίνκερναγκελ έχουν κάθε μέρα ανάγκη. Μόνο καλύτερος μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός σε μία εβδομάδα και παίζοντας μάλιστα εντός έδρας. 

3) Φρέσκα υπερ-όπλα. Η μη χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί στη Χάιφα, πιθανότατα, έγινε επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς είδε ότι ο νεότερος Τικίνιο ήταν σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς φυσικής κατάστασης και αντοχών. Εκτός, μάλλον για τον ίδιο λόγο, έμεινε και ο Σωκράτης. Αμφότεροι λοιπόν θα είναι ξεκούραστοι και φρέσκοι στη ρεβάνς, ειδικά ο Μαροκινός που μπορεί σε καλύτερες καιρικές συνθήκες, αν μη τι άλλο που τις έχει συνηθίσει, να αποτελέσει βαρόμετρο. 

4) Το εκτός έδρας γκολ από μείον τώρα συν… Το γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός στη Χάιφα δεν είχε έξτρα αξία μετά την κατάργηση του κανονισμού για τα εκτός έδρας τέρματα κι αυτό ήταν αρνητικό. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι υποδεχόμενος πια τη Μακάμπι στο Φάληρο θα θέλει να κρατήσει το μηδέν αλλά δεν θα… τρέμει στην ιδέα να σκοράρει η ομάδα από το Ισραήλ. Και ο ίδιος πέρυσι στη Βουλγαρία σκόραρε αλλά αποκλείστηκε αφού τα γκολ του δεν μέτρησαν… παραπάνω. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρπετόπουλος: Η διαφορά του Μαντί με τον Αγκιμπού

Όταν ο Ριβάλντο δημιούργησε την αίσθηση της πληρότητας

Γρομητσάρης: Προέχει ο άρτος, τα θεάματα θα έρθουν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News