Ατλέτικο Μαδρίτης: Η άμυνα έφερε αποτελέσματα και δείχνει το «δρόμο»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν μόλις 3 γκολ παθητικό στα 7 τελευταία ματς σε La Liga και Champions League και βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε διανύει την περίοδο της διακοπής προερχόμενη από ένα αήττητο σερί 7 αναμετρήσεων σε La Liga και Champions League, γεγονός το οποίο τη γεμίζει με αισιοδοξία εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ήταν κάτι που είχε σχολιαστεί και τις προηγούμενες εβδομάδες και το είδαμε να γίνεται και στα τελευταία ματς των πρωταθλητών Ισπανίας. Το «δέσιμο» της άμυνας, η επιστροφή στις κλασικές ανασταλτικές επιδόσεις έβαλαν και πάλι την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «μονοπάτι» των επιτυχιών. 

Ο «παράγοντας» Γιαν Όμπλακ

Όσο καλύτερη είναι η ανασταλτική λειτουργία της Ατλέτικο Μαδρίτης, τόσο μεγαλύτερη σιγουριά θα αισθάνεται και το «σλοβενικό τείχος», όπως τον αποκαλούν στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Μαδριλένων, από τις 19 Φεβρουαρίου και το εκτός έδρας 3-0 επί της Οσασούνα μέχρι και τις 19 Μαρτίου και το 1-0 επίσης εκτός έδρας απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Γιαν Όμπλακ πραγματοποίησε 25 επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να κρατήσει 4 φορές ανέπαφη την εστία του, όσες το είχε κάνει στις 23 αναμετρήσεις που είχαν προηγηθεί του αήττητου σερί των 7 αγώνων.

Επίσης υπήρχε ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο, το οποίο σιγά σιγά διορθώθηκε: την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και μέχρι της 7 Φεβρουαρίου (9 ημέρες πριν την αναμέτρηση με τη Λεβάντε) η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε δεχθεί 54 τελικές προσπάθειες στο στόχο, με τις 30 εξ αυτών να καταλήγουν σε γκολ των αντιπάλων.

Το δίδυμο Σάβιτς-Χιμένες

Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που ο Ντιέγο Σιμεόνε ξαναείδε στον αγωνιστικό χώρο αυτήν τη συνεργασία, ήξερε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι εκπληκτικός και ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε και ο Ρεϊνίλντο στις απαιτήσεις της ομάδας. Όλα παίζουν ρόλο. Όταν υπάρχει σωστή συνεννόηση, υπάρχει ηρεμία και από τις δύο πλευρές. Όπως είχε πει σε μία προ τετραετίας συνέντευξή του στην ισπανική «As» ο Χοσέ Μαρία Χιμένες: «Μας κάνει να αισθανόμαστε ήρεμοι. Είναι ένας τερματοφύλακας άλλου επιπέδου». Το ίδιο βεβαίως αισθάνεται και ο Γιαν Όμπλακ έχοντας μπροστά του και τον Ουρουγουανό και τον Μαυροβούνιο. 

Ελπίζει σε επιστροφές ο «Τσόλο»

Ο Ντιέγο Σιμεόνε ελπίζει ότι θα υπάρξει συνέχεια στο σερί με την επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή. Το κλίμα αυτήν τη στιγμή είναι εξαιρετικό και ο Αργεντινός περιμένει ότι όλη αυτή η κατάσταση θα ενισχυθεί με την επιστροφή των παικτών, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή είναι στο απουσιολόγιο: Ντάνιελ Βας, Ματέους Κούνια, Σίμε Βρσάλικο και Τομάς Λεμάρ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μπροστά της δύσκολο πρόγραμμα, έχει και τα ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έχει και τη διάθεση να παλέψει και να το πάει μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NΤΙΕΓΚΟ ΣΙΜΕΟΝΕ: Πετάς μπουκάλια στον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Ευρώπης;

ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΙΜΕΟΝΕ: Παίρνει διπλάσια σχεδόν λεφτά από τους Γκουαρδιόλα και Κλοπ!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Υποψήφιος ο Βλαχοδήμος σε περίπτωση που φύγει ο Όμπλακ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News