Nτιέγκο Σιμεόνε: Πετάς μπουκάλια στον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Ευρώπης;

Η Equipe έχει βαλθεί να βγάλει στη φόρα όλα τα οικονομικά στοιχεία των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών, δημοσιέυοντας την Τρίτη (22/3) τους μισθούς των αστέρων της Ligue 1.

Tώρα ήρθε και η σειρά των προπονητών. Και το όνομα αυτού; Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ κοντοζυγώνει η ευρωπαϊκή του «μάχη» με τον δεύτερο Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι στην κορυφή της εν λόγω λίστας, λαμβάνοντας 3,3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μεικτά, πολλά περισσότερα δηλαδή από τον Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι, που έρχεται δεύτερος και… καταϊδρωμένος με 1,89 εκ. Πρόσφατα, ο Τσόλο πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση των «ροχιμπλάνκος» στα ημιτελικά του Champions League μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», δεχόμενος μάλιστα «βροχή» αντικεμένων από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα, ακολουθεί «βροχή» από σχόλια στα social media, αναφορικά με το εάν αξίζει να είναι καλύτερα αμειβόμενος από τεχνικούς που έχουν την ομάδα τους στην κορυφή των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν. H Aτλέτικο, που κατέκτησε την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα στη La Liga για δεύτερη φορά επί της θητείας του Τσόλο, είναι στην 4η θέση (μαζί με την Μπαρτσελόνα) και στο -12 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι (910.000 ευρώ).

Το crash test Σιμεόνε – Γκουαρδιόλα 

Στο Champions League η Ατλέτικο θα αντιτωπίσει την Σίτι του Γκουαρδιόλα στα προημιτελικά τον ερχόμενο μήνα. 

Oι δύο προπονητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόλις 3 φορές στο παρελθόν, με τον Καταλανό να μετράει 2 νίκες και μία ήττα έναντι του Αργεντινού.

1. Mπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (ημιτελικά Champions League 2016)

2. Aτέλτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-0 (ημιτελικά Champions League 2016)

3. Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2 (La Liga 2012

Mετά το παιχνίδι στο Μάντσεστερ, η παλιά δόξα των «κόκκινων διαβόλων», Γκάρι Νέβιλ ανέφερε ότι ο Αργεντινός είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της άλλοτε ομάδας του, με τον παλαίμαχο Άγγλο επιθετικό της Λίβερπουλ και νυν στέλεχός της, Ρόμπι Φάουλερ να απαντάει: «Γέλασα αυτή την εβδομάδα όταν άκουσα τον Γκάρι Νέβιλ να λέει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τον Ντιέγκο Σιμεόνε τον επόμενο προπονητή της. Δεν ταιριάζει σε κανέναν που αγαπάει το ποδόσφαιρο, ουσιαστικά υπάρχει για να εμποδίζει τους αντιπάλους να παίζουν ποδόσφαιρο. Το οποίο κανείς δεν πρέπει να καλωσορίσει».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ατλέτικο Μαδρίτης: «Βροχή» αντικειμένων στον Σιμεόνε μετά την πρόκριση στο «Ολντ Τράφορντ»

Στη λίστα, ακολουθούν ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ και ο Αντόνιο Κόντε της Τότεναμ με 1,52 εκατ. ευρώ.

Στη Ligue 1, o Μαουρίσιο Ποτσετίνο λαμαβάνει στην Παρί Σεν Ζερμέν 1,1 εκατ. ευρώ τον μήνα και ο Κριστόφ Γκαλτιέ της Νις, 350.000 ευρώ. 

Στη Serie A, o Μασιμιλιάνο Αλέγκρι  της Γιουβέντους, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, με 1,17 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο της Ρόμα με 770.000 και ο Σιμόνε Ιντζάγκι της Ίντερ με 620.000 ευρώ. 

Στην Bundesliga, στην κορυφή της λίστας είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν της Μπάγερν Μονάχου με  666.000 ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News