Ρολάν Γκαρός: Η Μεγάλη Εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά

Η καλή μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Ρολάν Γκαρός φάνηκε από την κλήρωση, που τον έριξε στο δεύτερο μισό του ταμπλό, μακριά από Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Ζβέρεφ και Αλκαράθ.

Ο δρόμος του ήταν εξ αρχής ένα… ίσιωμα τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Μονάχος του τον έκανε να φαίνεται… καρόδρομος στους δυο πρώτους γύρους, με αντιπάλους τον Ιταλό Μουζέτι και τον Τσέχο Κόλαρ.

Οι εμφανίσεις του στα παιχνίδια αυτά δεν ήταν πειστικές γεγονός που έδωσε θάρρος στους αντιπάλους του και δικαιώματα στους επικριτές του. Αλλά ήρθε η ισοπεδωτική του εμφάνιση σήμερα (28/5) επί του Σουηδού Ίμερ για να επιβάλει το στάτους του και να κλείσει στόματα.

Το ότι το σημερινό ματς έγινε κάτω από ένα λαμπρό ήλιο λειτούργησε θετικά για τον Στέφανο, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Το δήλωσε άλλωστε μετά τη νίκη επί του Ίμερ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια του επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες καθώς πήγαν αργά (το πρώτο μάλιστα έφτασε μετά τα μεσάνυχτα).

Το πιο ψηλό εμπόδιο

Όμως ό,τι κι αν συνέβη, τώρα ανήκει στο παρελθόν. Εύκολα ή δύσκολα ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε τα εμπόδια στους τρεις πρώτους γύρους και έφτασε στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά όπου θα κριθούν τα πάντα. Θεωρητικά θα έχει εύκολο αντίπαλο και τη Δευτέρα (30/5) στη φάση των 16, όπου θα βρει αντίπαλό του είτε τον Γάλλο Γκαστόν είτε τον Δανό Ρούνε.

Αν περάσει, στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν από τους Χούρκατς ή Ρουντ. Ψηλότερο το εμπόδιο αλλά το πολωνικό ειδικά το έχει υπερπηδήσει πολλάκις στο παρελθόν ενώ στο νορβηγικό έχει σκοντάψει μια φορά, πέρσι στη Ρώμη. Οπωσδήποτε όμως ο (καλός) Τσιτσιπάς και μάλιστα στη χωμάτινη επιφάνεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους δυο.

Εκείνο που ίσως πρέπει να τον ανησυχεί λίγο είναι η πορεία του Μεντβέντεφ στο τουρνουά. Ο Ρώσος που στο χώμα υστερεί, μοιάζει οδοστρωτήρας μέχρι τώρα στους αγώνες του έχοντας καθαρίσει όλους τους αντιπάλους του στα τρία σετ. Κι αν συνεχίσει έτσι, θα συναντήσει τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά.

Όμως έχει δρόμο ακόμη η διοργάνωση. Κανένας ποτέ δεν κέρδισε ένα γκραν σλαμ από την πρώτη εβδομάδα. Όπως και να έχει η εβδομάδα που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα θα είναι Μεγάλη για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News