Στέφανος Τσιτσιπάς: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

O Στέφανος Τσιτσιπάς με εμφάνιση-αστραπή νίκησε 6-2, 6-2, 6-1 τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ και προκρίθηκε στους «16 του Ρολάν Γκαρός 2022.

Έχοντας πάρει το μάθημά του στους δυο πρώτους γύρους, ο Στέφανος έκανε ένα σοβαρό παιχνίδι από την αρχή απέναντι στο Νο 95 κόσμου και δεν άφησε καν στον Ίμερ την υποψία ότι μπορεί να κερδίσει.

Έτσι, σε αντίθεση με τα ματς κόντρα στους Μουζέτι και Κόλαρ που ήταν μαραθώνιοι, καθάρισε μέσα σε 1 ώρα και 32 λεπτά και πέρασε ξεκούραστος στον 4ο γύρο. Eπόμενος αντίπαλός του θα είναι ένας από τους Χόλγκερ Ρούνε και Ούγκο Γκαστόν.

 

Πίεση ο Τσιτσιπάς στον Ίμερ 

Ο Σουηδός ακολούθησε την… πεπατημένη: πίεση στο μπακχαντ του Στέφανου, μια τακτική που απέδωσε προσωρινά. Οι δυο τενίστες πήραν τα πρώτα σέρβις-γκέιμς τους. Ο Ίμερ τραβούσε το σκορ και ο Τσιτσιπάς ακολουθούσε κατά βήμα (2-2). 

Στο 5ο γκέιμ όμως ο Σουηδός έκανε το ένα αβίαστο λάθος πίσω από το άλλο και ο Στέφανος βρήκε την ευκαιρία να του «σπάσει» εύκολα το σερβίς και να πάρει το πάνω χέρι στο σετ (3-2). Μέσα σε δυο λεπτά κατέκτησε και το επόμενο γκέιμ για να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ (4-2).

Ο κατήφορος για τον Ίμερ συνεχίστηκε. Δυο λεπτά ήταν αρκετά για τον Στέφανο προκειμένου να κάνει νέο μπρέικ (5-2) και στη συνέχεια να κλείσει το σετ (6-2) πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (27 λεπτά).

 

Με καρμπόν το δεύτερο σετ

Το ξεκινημα του δεύτερου σετ έμοιαζε με εκείνο του πρώτου. Ο Ίμερ ανασυντάχθηκε μετά τη συντριβή του και οδήγησε το σετ μέχρι το 2-1. Τα λάθη όμως εξακολουθούσαν να τον πληγώνουν. Στα μέσα του δεύτερου σετ είχε φτάσει ήδη τα 32 από τα οποία τα 13 αβίαστα.

Ο Στέφανος συνέχισε να είναι επιθετικός και γρήγορα κατέκτησε και το δεύτερο σετ, όπως ακριβώς και το πρώτο, απλώς ξοδεύοντας λίγη περισσότερη ενέργεια στο κορτ αφού χρειάστηκε αυτή τη φορά 34 λεπτά για να το κλείσει με 6-2.

Τυπική διαδικασία το τρίτο σετ

O Ίμερ δεν είχε άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο κι έγινε έρμαιο των διαθέσεων του Τσιτσιπά στο τρίτο σετ που εξελίχθηκε σε μια εντελώς τυπική διαδικασία. Ο Σουηδός δεν έβλεπε να περάσει η ώρα για να τελειώσει το μαρτύριο του. 

Κι έτσι ο Στέφανος μπήκε με στυλ στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, οπότε θα γίνουν οι μεγάλες μάχες και θα κριθεί ο τίτλος, ελπίζοντας φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω και να σηκώσει το τρόπαιο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News