ΠΑΟΚ: Μια πρόκριση βγαλμένη από τις ομιλίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ήπιε Θάλασσα, άντεξε, ξύπνησε, έδωσε πολλές μάχες, μάτωσε και στο τέλος νίκησε κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές επί Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ήπιε Θάλασσα, άντεξε, ξύπνησε, έδωσε πολλές μάχες, μάτωσε και στο τέλος νίκησε κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές επί Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ είναι στα προημιτελικά του Conference League. Όταν του στράβωσε το πρωτάθλημα, έβαλε στόχο την Ευρωπαϊκή διάκριση. Και δεύτερη στραβή, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, δεν κάνει. Προκρίθηκε μάλιστα με δυο νίκες, πηγαίνοντας στη ρεβάνς με τρεις μεγάλες απουσίες. Και για να το βάλουμε σε οικονομική βάση, απουσίαζαν ποδοσφαιριστές που οι ετήσιες συνολικές απολαβές και των τριών φτάνουν τα 3,5 εκ. Ευρώ. Αλλά το είχα γράψει από την πρώτη στιγμή. Την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες. Και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με αναγκαστική αλλαγή τον Κρέσπο, με τον Σίντκλεϊ αριστερό εξτρέμ και τον Τέιλορ δεξί εξτρέμ. Τον Σίντκλεϊ που ήρθε για βασικός και είναι αλλαγή του Βιεϊρίνια και τον Τέιλορ που ήρθε για βασικός και είναι αλλαγή του Λύρατζη. Ναι, του Λύρατζη. 

Η Γάνδη έπαιξε όπως παίζει πάντα

Πριν από τις δυο αναμετρήσεις, στην ανάγνωση της Γάνδης, η στατιστική έλεγε πως η Γάνδη είναι μια ομάδα που κάνεις φάσεις με πολλούς τρόπους αλλά έχει την χειρότερη επίθεση από τις οκτώ πρώτες ομάδες στο Βελγικό πρωτάθλημα. Και όλο αυτό, το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τισουντάλι έδειχνε επηρεασμένος από το γεγονός ότι δεν είχε ξεκινήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια. Και στην επίθεση, οι Βέλγοι είναι «όλο λάδι και από τηγανίτα, τίποτα». Η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ ήταν μια μαύρη τρύπα. Ο Μπίσεσβαρ ήταν στα χαμένα και ο Βιεϊρίνια πάλευε μόνος του. Ο Λουτσέσκου ρίσκαρε και δεν άλλαξε τον Μπίσεσβαρ στο ημίχρονο. Έπαιξε με τη φωτιά. Και στην κακή του βραδιά, του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, άλλα 10-15 λεπτά. Και όταν μπήκε ο Σίντκλεϊ, όλα άλλαξαν. Όχι, δεν μάγεψε ο Βραζιλιάνος. Ήταν απλά φρέσκος και με σωστές τοποθετήσεις. 

Ο ΠΑΟΚ έκανε πράξη τις ομιλίες του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένας εξαιρετικός ψυχολόγος ποδοσφαιριστών. Μια από τις ατάκες του πριν από μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό στο Βέλγιο, θα έβγαλε από το συρτάρι του την εξής ομιλία. «At first we suffer. We will suffer and we will fight. And at the end… We. Will. Win»… «θα υποφέρουμε. Θα υποφέρουμε και θα πολεμήσουμε και στο τέλος, θα νικήσουμε». Και αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ. Υπέφερε, πάλεψε και στο τέλος νίκησε. Οι παλιοί, όσοι είχαν τον Λουτσέσκου προ διετίας, τον ξέρουν. Όσοι δεν τον ήξεραν, πλέον το έμαθαν. 

Ο στρατιώτης Τέιλορ

Ο Λούκας Τέιλορ βρέθηκε από βασικός, στην κερκίδα, από τον Λουτσέσκου. Και όλο αυτό το διάστημα, ούτε μούτρα έκανε, ούτε τον βαρύ, ούτε τον αδιάφορο. Ο Λουτσέσκου του είχε πει «θα σε χρειαστώ και θέλω να μπορώ να βασιστώ επάνω σου». Και ο Τέιλορ ήταν εκει, όποτε τον έβγαλε ο Λουτσέσκου από τη ναφθαλίνη που τον είχε χώσει. Μαγκιά του και του Λουτσέσκου αλλά και του Τέιλορ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News