ΠΑΟΚ: Την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Γάνδη… όπως έχασε από τη Μίντιλαντ στη Δανία, και πάμε για μεγάλο βράδυ Πέμπτης στο Βέλγιο

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Γάνδη… όπως έχασε από τη Μίντιλαντ στη Δανία, και πάμε για μεγάλο βράδυ Πέμπτης στο Βέλγιο

Ωραίο βράδυ στην Τούμπα. Σφιχτό κρύο, το καλό το χειμωνιάτικο, ματς που ήξερες ότι θα πάει στη λεπτομέρεια, νίκη με «μισό – μηδέν» που το μισό είναι «υπέρ του μαθητή» που λέγαμε παλιά, και να το το 1-0, το οποίο, για να πω την αλήθεια, όταν ο Κούριτς έβαλε (όπως έβαλε) το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, είπα μέσα μου «ρεφ, και τα το λήξεις, δε θα σου πω τίποτα, το παίρνω και φεύγω». Λίγα λεπτά αφότου τελείωσε η αναμέτρηση, μου καρφώθηκε κάτι στο μυαλό, το οποίο φυσικά είναι και αυθαίρετο αλλά μου ταίριαξε έτσι όπως το έστησα. Και αυτό είναι πως το ΠΑΟΚ – Γάνδη ήταν μια… φωτοτυπία του Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ. Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί μου θύμισε το Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ

Στο Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ, ο φιλοξενούμενος παρατάχθηκε χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στην αρχική 11άδα (Κούρτιτς), έχασε από τη μοναδική φάση με αξιώσεις που έκανε ο αντίπαλος και στο δεύτερο παιχνίδι, θα είναι πλήρης. Στο ΠΑΟΚ – Γάνδη, ο φιλοξενούμενος παρατάχθηκε χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στην αρχική 11άδα (Τισουντάλι) έχασε από τη μοναδική φάση με αξιώσεις που έκανε ο αντίπαλος και στο δεύτερο παιχνίδι, θα είναι πλήρης. Επαναλαμβάνω, είναι λίγο…μπακαλίστικο έτσι όπως το έβγαλα, αλλά μου έκατσε στο μυαλό. Και επειδή στον πρώτο φίλο μου που το είπα, μου είπε «μη το μιλάς ρε Τσακ, μη το γκαντεμιάζεις, πάλι καλά που είσαι γεννημένος Παρασκευή», δεν προδικάζω ότι στο δεύτερο ματς τα πράγματα θα είναι όπως το ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ.

Για διαμαρτυρία ρε παιδιά; Σε τέτοιες φάσεις; Ε, όχι ..

Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάσμιν Κούρτιτς θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση στη Βέλγιο, καθώς ήταν στο όριο και πήραν κάρτα. Για τιμωρία. Για φάσεις αστείες. Ε, κάπου ώπα ρε παιδιά. Έλεος. Να είναι το ματς στο 1-0, στο 80φεύγα, να σου φύγει ο αντίπαλος και θα τον γκρεμίζεις; Μαζί σου. Να γίνει μια εξόφθαλμη παράβαση και να βγεις έξω από τα ρούχα σου; Ναι πω «έχασε την ψυχραιμία του το παιδί μας». Αλλά για τέτοιες φάσεις; Ενώ ξέρεις ότι έχεις κάρτα; Σκάω, δεν το δέχομαι, δεν το ανέχομαι, δεν. Φορτώνω, εκνευρίζομαι.

Από τον Ζίβκοβιτς στον Λύρατζη

Θα πιάσω τα δυο άκρα της απόδοσης των παικτών του ΠΑΟΚ. «Αυτός ο Αντρίγια, δεν είναι απουσία» μου έγραψε κάποιος στο twitter. Χοντρό, αλλά ο Σέρβος, έδωσε πάτημα με την εικόνα που είχε στο ματς. Απλά, εκεί που λες στην κριτική να μην χαντακώσεις τελείως, να ψάξεις να του βρεις ένα ελαφρυντικό, βλέπεις την κάρτα που πήρε και έρχεσαι στα λόγια του tweet. Από την άλλη, ο Λύρατζης κάνει ματσάρα. Είναι σχεδόν αλάνθαστος, δε μασάει από πίεση, κινείται σωστά στο χώρο, δεν έχει απειληθεί. Ο Λύρατζης είναι Ελληνας, άρα είναι ο τελευταίος που θα αποθεωθεί και ο πρώτος που θα την ακούσει. Αυτό, στον ΠΑΟΚ, το έχουμε. Τα δικά μας παιδιά, τρώνε το μεγαλύτερο λούκι από όλους.

Δεν ασχολούμαι ξανά με τις απουσίες

Για Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς έγραψα ο,τι ήθελα να γράψω και πλέον δεν ασχολούμαι ξανά, δεν τους αναφέρω ξανά, για το ματς στο Βέλγιο. Δεν θα παίξουν, δεν έχει νόημα να με απασχολούν. Είχα μια αρχή και δεν την αλλάζω, έτσι σκέφτομαι πάντα. Την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες. Να μιλήσουμε για τον Σβαμπ, τον Καντουρί, τον Μουργκ και τον Σοάρες που είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες των παικτών που θα λείψουν; Όσο θέλετε. Διότι μετά θα αρχίσουμε τα αν και δεν έχει νόημα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News