Ολυμπιακός: Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) η γυαλάδα στα μάτια

«Δε μπορεί εμείς και κάποιοι στην ομάδα να μην κοιμούνται και άλλοι να είναι χαλαροί. Δεν το δεχόμαστε πια αυτό και το ξεκαθαρίζουμε. Θα γυαλίζει το μάτι σας από εδώ και εμπρός και θα τα δίνετε όλα. Πάντα σας στηρίζαμε, τώρα πρέπει να δείξετε ότι είχαμε δίκιο», είπαν μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην επίσκεψή τους στο Ρέντη τα μέλη της αντιπροσωπείας της Θύρας 7.

Ο Ολυμπιακός, ο σκύλος και ο soft

Είναι αλήθεια μόνο η απουσία… γυαλάδας στα μάτια; Είναι και αυτό αλλά μάλλον όχι μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει όπως μπορεί για μια σειρά από πράγματα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν είναι αυτή που δείχνει τώρα. Η ομάδα είναι καλύτερη απ’ αυτό και στην παρούσα φάση πάνε όλα στραβά και τους έχει πάρει λίγο από… κάτω. Ναι, υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν γυαλάδα στο μάτι. Μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στα -πολυσυζητημένα- ακραία μπακ και να τα συγκρίνει καταλαβαίνει. Από τη μία υπάρχει ο… σκύλος Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που παλεύει κάθε δευτερόλεπτο και αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο, από την άλλη ο soft και ακριβοπληρωμένος Λαλά που είναι διαρκής πηγή κινδύνων αμυντικά. Μόνο στο α’ ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχασε δύο φορές τον Αϊτόρ, την πρώτη τον έσωσε ο Βατσλίκ στο τετ-α-τετ τη δεύτερη μπήκε το γκολ.

Γύρισαν άλλοι από το Κόπα Άφρικα

Και του Μαντί Καμαρά ολοφάνερα δεν γυαλίζει το μάτι κι αυτό το «εσωτερικό θέμα» που ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς δίχως να γίνει αναλυτικός, το επιβεβαιώνει. Αν (λέω αν, μπορεί να μη συμβαίνει) θεωρεί ο Αφρικανός ότι το μπόι του έγινε μεγαλύτερο από του Ολυμπιακού και δεν τον… χωράει στο Ρέντη, ας «φέρει» την κατάλληλη πρόταση και ας πάει στο καλό. Με τέτοιες εμφανίσεις (ή απουσίες από τις αποστολές με υπαιτιότητά του) ωστόσο δύσκολα θα τη φέρει… Και ο Αγκιμπού με τον Σισέ γύρισαν… άλλοι παίκτες από το Κόπα Άφρικα και οφείλουν να ψαχτούν. Βεβαίως το τελευταίο που μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Παπέ είναι ότι δεν παλεύει ή ότι δεν γυαλίζει το μάτι του. Για επιπολαιότητα μπορεί να κατηγορηθεί και συχνά υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του με συνέπεια να κάνει χαζά λάθη που δεν του «αξίζουν».

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τώρα

Το σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει εντυπωσιακή αλλαγή του Ολυμπιακού, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα γίνουν το καλοκαίρι που είναι εφικτό. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι ν’ αρχίσει όντως να… γυαλίζει το μάτι όσων είναι πιο άνετοι και να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση και αλλαγή στον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν εντός και εκτός χόρτου οι ποδοσφαιριστές. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι αρμόδιες «υπηρεσίες» στο σωστό τάιμινγκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόμογλου: Εγκλωβισμένος σε Αγκιμπουμανία.

Οι τελικές των play off λένε την αλήθεια.

Και άσφαιρος και ευάλωτος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News