Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς εγκλωβισμένος στην… Αγκιμπουμάνια!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει την επόμενη μέρα της ήττας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου και την ανάγκη να συνέλθουν άμεσα οι πρωταθλητές γιατί ο τίτλος δεν χάνεται, αλλά η εικόνα των «ερυθρόλευκων» προβληματίζει ολοένα και περισσότερο. 

Όταν είσαι Ολυμπιακός, είσαι μια ομάδα που επί μια τριετία προκαλείς θαυμασμό με το επιθετικό σου ποδόσφαιρο και φτάνεις στο σημείο σε τρία ημίχρονα με τον Παναθηναϊκό να έχεις… μηδέν σουτ στην αντίπαλη εστία, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν λειτουργεί πλέον καλά στη μηχανή σου.

Όχι ότι γίναμε, βέβαια, σοφότεροι με την τραγική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η ήττα φώναζε εδώ και εβδομάδες από χιλιόμετρα μακριά, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέχει από το ξεκίνημα της σεζόν από τα στάνταρντς που είχαμε συνηθίσει επί των ημερών του Πορτογάλου. Κι όσο κι αν η χρονιά ξεκίνησε με πολλές βάσιμες δικαιολογίες για τις μηχανικές δυσλειτουργίες μέχρι τον Δεκέμβριο, οι δικαιολογίες σιγά – σιγά μέσα στο 2022 αρχίζουν να στερεύουν.

Οι ημιτελικοί του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ πλέον… ζεματάνε! 

Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής και δεν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Μια νίκη στα δύο παιχνίδια επί του ΠΑΟΚ να κάνει και… καθάρισε και μαθηματικά. Ωστόσο, αν συνεχίσει να παρουσιάζει αυτή την άθλια εικόνα και στον τελευταίο μήνα της σεζόν, πολύ φοβάμαι ότι μετά από χρόνια θα συνοδευτεί ένας τίτλος με… μουρμούρα και γκρίνια που δεν θα συνάδει με την περίσταση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να βρει άμεσα λύσεις, γιατί οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που μια φορά κι έναν καιρό έμοιαζαν ακόμη και αδιάφοροι, πλέον… ζεματάνε! Και ο Ίβηρας τεχνικός υποχρεούται να δώσει τέλος και στο δικό του παρατεταμένο ντεφορμάρισμα μέσα στο 2022. Γιατί, ειλικρινά, υπάρχουν ορισμένες επιλογές του που προσωπικά με κάνουν να σηκώνω ψηλά τα χέρια κι ας είμαι δηλωμένος υποστηρικτής του!

Ιδιαίτερα η περίπτωση Αγκιμπού Καμαρά μου προκαλεί τεράστιες απορίες. Ο μικρός ήταν η αποκάλυψη στο πρώτο μισό της χρονιάς, καμία αμφιβολία περί αυτού. Μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα, όμως, κυριολεκτικά… δεν βλέπεται! Είναι, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αν όχι ο χειρότερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών, ένας από τους χειρότερους. Το παιδί μπορεί να «μπούκωσε» στην πρώτη τόσο απαιτητική σεζόν της καριέρας του, μπορεί να του φορτώθηκαν υπερβολικές ευθύνες στους ώμους του, χίλια «μπορεί» υπάρχουν. Παλεύει, τρέχει, προσπαθεί, αλλά το πρόσημο τόσο στη δημιουργία όσο και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας είναι εδώ και καιρό αρνητικό…

Ο κίνδυνος να «καεί» ο Αγκιμπού από την κάκιστη διαχείρισή του

Η εικόνα του όμως εδώ και δύο μήνες είναι απογοητευτική. Και είναι ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που θαρρείς και έχει αγορασμένη φανέλα βασικού από τον προπονητή του. Είναι τόσο προβληματική η διαχείριση του Αγκιμπού από τον Μαρτίνς που ο μικρός κινδυνεύει να «καεί» και χωρίς να ευθύνεται να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος με τη μουρμούρα της πάντα απαιτητικής «ερυθρόλευκης» εξέδρας.

Προσπαθώ ειλικρινά να αναλύσω ποδοσφαιρικά το λόγο για τον οποίο έμεινε για 90 λεπτά στο γήπεδο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ποδοσφαιρική εξήγηση αδυνατώ να δώσω. Και να πεις ότι δεν διαθέτει λύσεις μεσοεπιθετικά ο πρωταθλητής στο οπλοστάσιό του;

Η εικόνα του Ζοάο Καρβάλιο μέσα στο 2022 είναι πολύ καλύτερη, για παράδειγμα, από αυτή του Αγκιμπού. Ειλικρινά, σηκώνω ψηλά τα χέρια!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε ένα… παράλληλο σύμπαν

Όχι, βέβαια, ότι οι ευθύνες πρέπει να φορτωθούν αποκλειστικά στις πλάτες του Πέδρο ή του Αγκιμπού και να αθωωθούν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Κάθε άλλο! Ο Ελ Αραμπί, για παράδειγμα, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, μοιάζει να βρίσκεται μέσα στο 2022 σε ένα δικό του… παράλληλο σύμπαν. Που ήταν το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο ο επιθετικός που πριν από έντεκα μήνες σκορπούσε τον τρόμο στο ίδιο γήπεδο;

Όσοι διαβάζετε τα blog γνωρίζετε ότι από εδώ… δεν χαϊδεύουμε αφτιά. Και από το ξεκίνημα της σεζόν έχουμε επαναλάβει πολλάκις ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν θυμίζει σε κανένα σημείο Ολυμπιακό του Μαρτίνς.

Έχει, πλέον πέντε εβδομάδες για να το πράξει. Αν δεν τα καταφέρει, φοβάμαι ότι ο επίλογος μιας ακόμη θριαμβευτικής χρονιάς – σε βαθμολογικό επίπεδο – δεν θα είναι αυτός που περίμεναν πολλοί. Εντός και εκτός Ρέντη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News