Ολυμπιακός: Την τέλεια ληστεία απέτρεψαν οι στημένες μπάλες

Κόντρα σε μία ομάδα με 400 εκατ.ευρώ μπάτζετ που βρίσκεται στο Νο25 του ranking της UEFA ο Ολυμπιακός επιχείρησε την τέλεια ληστεία στο Μπέργκαμο αλλά η Αταλάντα βρήκε λύσεις μ’ έναν τρόπο που δύσκολα θα προέβλεπε κανείς πριν από το ματς μεταξύ των δύο για το Europa League. Κανείς βεβαίως δεν θα μπορούσε να προβλέψει και την 11άδα και την προσέγγιση του Πέδρο Μαρτίνς σ’ αυτή την πρώτη αναμέτρηση.

Κλειδί Χένρι με Μασούρα και Τικίνιο

Με τον Αγκιμπού Καμαρά δίπλα στον Εμβιλά και τους Μπουχαλάκη, Μαντί στον πάγκο και τον Ονιεκουρού στο αρχικό σχήμα παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες. Ένας Ονιεκουρού ο οποίος έκανε την πιο ουσιαστική του εμφάνιση στον Ολυμπιακό και θα άγγιζε την τελειότητα αν ευστοχούσε στο αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής λίγο πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου σε μια φάση που πάντως δημιούργησε μόνος του πιέζοντας και κλέβοντας τη μπάλα. Ο Νιγηριανός ήταν ο παίκτης-κλειδί του υπέροχου α’ ημιχρόνου των πρωταθλητών στο Μπέργκαμο μαζί με τον Μασούρα και τον Τικίνιο που έβγαλαν τα… συκώτια τους από το τρέξιμο βραχυκυκλώνοντας εντελώς την Αταλάντα που αδυνατούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ παρά μόνο από στημένες μπάλες.

Το… μελανό σημείο

Αυτό ήταν και το μοναδικό σοβαρό μελανό σημείο αφού οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν πολλές φάουλ και κόρνερ (13 συνολικά) στους γηπεδούχους. Σε δύο απ’ αυτά τα κόρνερ, μέσα σ’ ένα 3λεπτο, το 0-1 έγινε 2-1. Ποιός να περίμενε ότι η διάταξη με τρεις στόπερ, τους έμπειρους Σωκράτη και Μανωλά και το θαύμα της φύσης, Σισέ, θα κινδύνευε τόσο ο Ολυμπιακός με τη μπάλα ψηλά; Κι όμως σχεδόν κάθε φορά που έστελναν από αέρος τη μπάλα στην περιοχή του Βατσλίκ δημιουργούνταν αναστάτωση. Κρίμα, πολύ κρίμα γιατί ο Ολυμπιακός είχε στηθεί τέλεια από τον προπονητή του και μπορούσε το θετικό αποτέλεσμα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός

Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός; Φυσικά και μπορεί αν είναι πιο συγκεντρωμένος στις ψηλές μπάλες της ρεβάνς στο Γ.Καραϊσκάκης και εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Γιατί δεν ήταν μόνο του Ονιεκουρού. Ήταν και η αδυναμία του Αγκιμπού να κοντρολάρει σωστά και να εκτελέσει όταν του πάσαρε ο Μαντί λίγο πριν από το φινάλε σε φάση τετ-α-τετ. Με περίπου 16.000 κόσμο ο Ολυμπιακός δικαιούται να ελπίζει βάσιμα στη νίκη και την ανατροπή του 2-1 που θα τον στείλει στους 16 του Europa League.

Παρα-σεβάστηκε την Αταλάντα η διαιτησία

Σχημάτισα κι εγώ την εντύπωση ότι το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 1-1 δεν υπήρχε αλλά, όπως έδειξε η cosmote tv μετά, όντως ο Μανωλάς βρήκε τελευταίος με το κεφάλι τη μπάλα. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει ότι ο διαιτητής παρα-σεβάστηκε την ιταλική ομάδα και έπαιξε έδρα, ειδικά στο β’ ημίχρονο που δεν έδινε φάουλ υπέρ του Τικίνιο ενώ ο α’ επόπτης σταμάτησε με ανύπαρκτο οφ σάιντ τον Ονιεκουρού που έβγαινε στην πλάτη της άμυνας. Η οδηγία εξάλλου είναι ότι σε οριακές φάσεις αφήνεις τη φάση να παιχτεί και ύστερα υποδεικνύεις αυτό που νομίζεις ότι ισχύει και ελέγχεται από το VAR. Αντιθέτως ο επόπτης ύψωσε αμέσως τη σημαία και… καθάρισε για την Αταλάντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Καραϊσκάκη θα χρειαστούν δύο καλά ημίχρονα.

Απίστευτο πόσες μέρες είναι να σκοράρει ο δήμιος του Ολυμπιακού.

Ονιεκουρού: Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μπορούμε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News