Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι μπορεί να (προσ)περάσει Λαλά

Βλέποντας κανείς τον Μάριο Βρουσάι στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο εξ’ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League δεν είχε παρά να αναρωτηθεί: σε τι ακριβώς υστερεί ως δεξί μπακ από τον 30χρονο Κένι Λαλά του οποίου αυτή είναι η βασική του θέση και όχι μαθητευόμενη όπως του 23χρονου Έλληνα; Η απάντηση είναι απλή: σε τίποτα. Ή, για να είμαστε πιο σωστοί στην απάντησή μας, σε ελάχιστα. «Κακά τα ψέματα, πρέπει να βελτιωθώ αμυντικά», δήλωσε ο ίδιος ο Μάριος με τη λήξη του ματς κόντρα στους Αρκάδες.

Τα 900 του Λαλά και η Σίτι

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λαλά αμοίβεται με (όπως λένε οι πληροφορίες) 900 χιλ.ευρώ το χρόνο και απέχει αρκετά από το να μας έχει εντυπωσιάσει, το πρότζεκτ Βρουσάι δεξί μπακ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Είτε ως κανονικό δεξί μπακ, είτε ως μπακ-χαφ όπως είχε παίξει αναγκαστικά με τη Μάντσεστερ Σίτι (με 3άδα στην άμυνα και είχε όλη την πλευρά δηλαδή), ο Μαρτίνς πιστεύει ότι ο Βρουσάι μπορεί να κάνει καριέα στον Ολυμπιακό σ’ αυτή τη θέση.

Να η ευκαιρία του Μάριου

Κι επειδή μεσοεπιθετικά υπάρχουν αρκετοί παίκτες, αυτή δείχνει να είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μάριου για να καθιερωθεί στους πρωταθλητές αφού ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή είναι του… χεριού του. Ούτε ο Λαλά, όπως προείπαμε, ούτε φυσικά ο Ανδρούτσος που έχει ήδη χάσει ευκαιρίες, δείχνουν καλύτεροί του. Κι αν για τον Θανάση αυτό ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο, δεν μιλάμε για κανονικό μπακ αλλά ως πειραματισμό, ο Ολυμπιακός πληρώνει τον Κένι με ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο για πολύ καλύτερες εμφανίσεις απ’ αυτές που κάνει ως τώρα. Ο Μάριος νομίζω ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον στο ματς των ερυθρόλευκων με τον Αστέρα.

Επιβεβαίωση SportDay για Αβραάμ

Και φυσικά τα όσα είπε ο Μαρτίνς με τη λήξη για ανανέωση του συμβολαίου των Αβραάμ (σ.σ.: στο sportday.gr σας προετοιμάσαμε σχετικά με ρεπορτάζ εβδομάδες πριν και επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα…), Ελ Αραμπί (γνωστό είναι αυτό) και Βαλμπουενά. Καμία έκπληξη δεν προκαλούν φυσικά οι σχετικές εισηγήσης του Πορτογάλου τεχνικού αφού πέρα από το αγωνιστικό, θεωρεί ότι οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες / προσωπικότητες προσφέρουν στα αποδυτήρια για τη διατήρηση των πολύτιμων ισορροπιών. Καλύτερο όλων σ’ αυτό θεωρεί τον Αβραάμ τον οποίο εκτιμά όσο κανέναν άλλο.

Βαλμπουενά καμία έκπληξη…

Για το αγωνιστικό, τέλος, η επίδραση του Βαλμπουενά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι γνωστή και δεν εξέπληξε κανέναν ότι η είσοδός του στο ματς συνοδεύτηκε από μια εντυπωσιακή επιθετική συγκομιδή με πέντε γκολ σ’ ένα ημίχρονο. Πιο εντυπωσιακός σε απόδοση, κατά τη γνώμη μου, ήταν στο ματς με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός όπου έβαλε «μόνο» δύο γκολ και το 2ο με αυτογκόλ. Ωστόσο όλοι παρατηρούν και «κρατάνε» τα γκολ γι’ αυτό και θεωρήθηκε από κάμποσους ως καλύτερη εμφάνιση αυτή με τον Αστέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αβραάμ πάμε ένα… γύρο ακόμα;

Μαρτίνς: Ζήτησα να μείνουν Αβραάμ, Γιουσέφ, Ματιέ

Σωκράτης: Αήττητοι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News