Ολυμπιακός: Η μεγάλη αλήθεια του Βαλμπουενά για τον Μαρτίνς

Μες τον χαμό των πανηγυρισμών του Ολυμπιακού με τις σαμπάνιες και την… απονομή (με το τρόπαιο του 45ου) στο χορτάρι της Τούμπας μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ πέρασε στο… ντούκου μια δήλωση που έκανε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Μεταξύ άλλων ο πολύπειρος Γάλλος ρωτήθηκε για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τον προπονητή που και τον χρησιμοποίησε πολύ μη διστάζοντας λόγω της ηλικίας του παίκτη και εισηγήθηκε δύο φορές την ανανέωση του συμβολαίου του 38χρονου ενώ και φέτος έχει ήδη εκφραστεί θετικά δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα ανανεωθεί σίγουρα και 3η φορά το συμβόλαιο του παίκτη. Ο Ματιέ λοιπόν είπε μια μεγάλη, αν όχι τη μεγαλύτερη, αλήθεια για τον Πέδρο Μαρτίνς. Στην πραγματικότητα δεν αφορά μόνο τον Πορτογάλο τεχνικό. Αφορά όλους τους προπονητές.

«Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή που είναι 4 χρόνια στην ομάδα. Δεν έχει μόνο επιτυχία αλλά και διάρκεια. Αυτό είναι το δύσκολο στις μεγάλες ομάδες, να υπάρχει διάρκεια και πετυχημένες σεζόν. Είμαι περήφανος για τον προπονητή μας. Κρατάει την ισορροπία στις δύσκολες στιγμές. Πάντα στις μεγάλες ομάδες υπάρχουν δυσαρεστημένοι με τους προπονητές, εκείνοι που παίζουν λιγότερο ή καθόλου. Ο προπονητής μας το διαχειρίζεται, είναι πετυχημένος και του αξίζει που είναι εδώ. Είναι πολύ ικανός προπονητής», ήταν τα λόγια του Βαλμπουενά που ξέρει καλύτερα από τους περισσότερους αφού ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Κι αυτό που είπε περί διάρκειας είναι το πιο σημαντικό. Το να φτάσει κανείς στην κορυφή είναι πιο εύκολο. Το είδαμε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που κατέκτησαν από ένα πρωτάθλημα μετά από 10ετίες. Το δύσκολο είναι να παραμένεις στην κορυφή ακόμα και όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου. Και ο Ολυμπιακός για 3η σερί σεζόν έμεινε στην κορυφή κι ας μην ήταν στα καλύτερά του. Φανταστείτε να ήταν δηλαδή…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόμογλου: Να μη γίνει… Μπαρτζώκας ο Μαρτίνς.

Πότε δηλώνει παίκτες για την Ευρώπη ο Ολυμπιακός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News