UEFA: Επισημοποιήθηκαν οι ημερομηνίες - Πότε πρέπει να δηλώσουν παίκτες Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η UEFA επισημοποίησε τις ημερομηνίες για τη δήλωση των παικτών που θα παίξουν την επόμενη σεζόν στις τρεις διοργανώσεις συλλόγων της (Champions League, Europa League και Europa Conference League), αρχής γενομένης από τους ομίλους.

Όπως έχει ανακοινώσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η προθεσμία για τη δήλωση των ποδοσφαιριστών από τους συλλόγους, στους οποίους πρόκειται να αγωνιστούν τη σεζόν 2022-2023, λήγει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως συνέβη τις τελευταίες σεζόν, ένας παίκτης θα μπορεί να παίξει σε αυτή τη φάση των ομίλων με διαφορετική ομάδα από αυτή που έπαιξε στα προκριματικά.

Δικαίωμα συμμετοχής των παικτών

Η επόμενη προθεσμία δήλωσης παικτών που έχει οριστεί από την UEFA λήγει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023, αμέσως μόλις λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Όπως και στο παρελθόν, οι σύλλογοι έχει το δικαίωμα να δηλώσουν τρεις νέους παίκτες για τη φάση των «16» στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και οι τρεις νέοι παίκτες μπορεί να συμμετείχαν σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA την ίδια σεζόν. Έτσι, οποιοσδήποτε από τους τρεις θα μπορούσε να είναι στη φάση των ομίλων του Champions League για έναν σύλλογο και στις «νοκ άουτ» φάσεις για έναν άλλο.

Μια άλλη σημαντική καινοτομία για την επόμενη σεζόν έχει να κάνει με τη χορηγία στα μανίκια στις φανέλες των ομάδων. Από την επόμενη σεζόν, αναμένεται οι σύλλογοι να μπορούν να συμπεριλάβουν τη χορηγία που χρησιμοποιούν στο μανίκι στις εγχώριες διοργανώσεις τους και στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News